TOP 5 Video Tentang Kesihatan TikTok Dari Pakar

Donna mengerti apabila bab kesihatan ini ramai yang tidak mempunyai minat. Jika tidak, nak tunggu sakit baru nak mengerti dan belajar apa yang tidak sepatutnya dilakukan. Namun, dengan zaman yang penuh canggih dengan teknologi ini pelbagai jenis platform diwujudkan dalam dunia internet. Ini pula digunakan sebagai salah satu method atau cara untuk mendidik, mengajar dan menghiburkan manusia.

Jika kita dengar sahaja TikTok, memang ramai yang akan kaitkan dengan hiburan dan bahan untuk berkongsi gelak ketawa mahupun menyaksikan bakat yang dikongsi.

Bukan itu sahaja tau! Doktor juga merupakan salah satu kalangan yang berpengaruh dalam menguasai platform ini. Tak percaya? Mari Donna kongsikan 5 video yang berkaitan dengan kesihatan yang dihasilkan oleh pakar kesihatan.

Dr. Karanr

Beliau merupakan seorang surgeon yang rajin memuat naik video yang berkaitan dengan kesihatan tubuh badan manusia. Dari segala tip, larangan sehinggalah nasihat apa yang kita boleh buat. Tambahan pula, videonya mudah untuk difahami dan tidak pernah membosankan!

@dr.karanrWash your phone! ##edutok ##weird ##facts ##schoolwithdrkaran ##uktrivia♬ Stranger Things (Main Theme) – I Love TV Themes

Dr.Staci.T

@dr.staci.tImportant! Don’t give yourself an infection! ##femininehygiene ##obgyn ##learnontiktok ##tiktokpartner ##tutorial♬ original sound – dr.staci.t

Dr.Leslie 

Yang ini pula doktor yang sering kongsikan tip kesihatan umum seperti bagaimana untuk bernafas dengan betul bagi mengurangkan tekanan darah dan juga stress.

@drleslieA quick wellness tip to reduce stress quickly!! Link with more info in comments! ##toktokwellness ##greenscreen ##mentalhealthawareness ##TikTokWellness♬ original sound – drleslie

The Doc 

Akaun Tiktok yang ini pula kongsikan video dan tip kesihatan diri bersertakan unsur-unsur komedi. Seronok apabila melihat gelagat mereka dan menerima informasi dalam pada masa yang sama!

@lifeofadoctorSource: MedScape 2020 report ##learnontiktok ##tiktokpartner♬ Banana (feat. Shaggy) – Conkarah

Dr.Raul Molina

Doktor Raul pula suka kongsikan fakta kesihatan berkaitan dengan kesihatan gigi dan juga kesihatan kulit. Bukan itu sahaja, beliau juga turut kongsikan aktiviti yang dilakukan bersama haiwan peliharaan kesayangannya seekor monyet!

@doctor.raulTongue scrapers are amazingly effective at combatting bad breath! ##homeworkout ##mywayorthehighway ##healthtips♬ original sound – doctor.raul

Jadi jangan pula anggap Tiktok ni hanya tempat berhibur sahaja ya! Banyak yang anda semua boleh belajar daripada mereka. Anda pun terhibur, dan dapat belajar pula dengan sesuatu yang baru.

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , , , , , , , , , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna