Tip Paling Penting Khas Untuk Anda Yang Suka ‘Travel’ Solo!

Peredaran masa membuatkan teknologi berubah sekaligus membuat gaya hidup sesebuah kelompok turut berubah.  Buktinya, wanita zaman sekarang tak macam dulu. Hampir semua wanita boleh menjalani hidup tanpa lelaki di sisi.

Bukanlah tidak mahu berkahwin, tapi sementara menunggu jodoh hadir, nikmati hidup single sepuas-puasnya. Misalnya pergi travel dan kebanyakkan wanita mesti pergi travel solo tapi, kena pastikan sebelum memulakan perjalanan secara solo, segalanya sudah tersiap rapi.

Sumber: pegipegi

Maksud siap rapi, bukan dari segi baju cukup atau barangan keperluan yang lengkap. Tapi, dari segi perancangan, keselamatan dan pengetahuan tentang sesuatu tempat yang nak dituju. Sekurang-kurangnya sebelum pergi ke destinasi, anda sudah tahu di mana anda akan menginap.

Dari segi keselamatan pula, pastikan anda bawa penyembur pemedih mata sebagai pelindung diri. Iyalah, kita mana tahu benda buruk nak jadi pada kita bila. Semuanya berlaku di luar jangkaan.  Untuk ketahui lebih lanjut apa yang perlu anda persiap sebelum ‘travel’ solo, anda boleh klik di sini untuk dengarkan Podcast Ais Kacang bersama Farah Fauzana dalam episod 9: Travel Solo.

Tags: , , , , , , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna