Tak Semestinya Makin Mahal, Makin Bagus! Ini Cara Pilih Laptop Yang Tepat

Ramai di antara kita sudah dimomokkan dengan konsep pembelian barang di mana semakin mahal harga sesuatu barang, semakin berkualiti barang tersebut. Sampaikan kalau beli barang murah, ada yang pandang serong.

Sebenarnya, ada je barang yang harga biasa-biasa tapi kualiti tip top! Contohnya komputer riba. Memang orang selalu fikir barang barang mahal barang adalah barang berkualiti.

via GIPHY

Kenal pasti tujuan penggunaan komputer riba…

Padahal pemilihan komputer riba mengikut kegunaan kita. Kalau untuk kegunaan pejabat saja, biasa punya pun dah memadai tapi kalau untuk kegunaan suntingan, anda perlu melihat pada Operating System pada sesuatu laptop.

Untuk lebih mendalam, jom kita baca panduan yang dikongikan oleh seorang pemuda yang ingin menggunakan nama samaran, @inchefaris di twitter.

 

Lihat juga pada processor...

Tak cukup dengan itu, ada juga pengguna media sosial menambah tip pemilihan komputer riba.

Ha, banyak dah ni tip pililh komputer riba. Harap mereka yang bergelar siswa dan siswi tak pening la nak pilih komputer untuk kegunaan assignment. Ingat! Mahal tak semestinya sesuai dengan kita. Jadilah pengguna bijak!

 

 

 

Untuk bacaan lebih menarik:

Jangan Keliru Antara Speaker Bluetooth & WIFI

Diketawakan Konon Bermain TikTok, Siapa Sebenarnya ‘Suara’ OKU Pekak Bisu Ni?

 

 

 

 

 

 

 

 

Sumber: twitter

Tags: , , , , , , , , , , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna