Tak Kering Gusi Melihat Selebriti Kembar Seiras Ini!

Aplikasi FaceApp mula menjadi trend di media sosial baru-baru ini yang menjadi isu perdebatan akhirnya ia tidak digalakkan untuk diguna oleh orang islam. Aplikasi ini berfungsi untuk menukarkan wajah berbeza jantina. Seperti contoh, lelaki boleh menukarkan wajah mereka menjadi seorang wanita dan disertakan dengan rambut panjang seakan wanita biasa.

Oleh sebab itu, perkara seperti ini menjadi trending dek kerana hasilnya yang agak lucu. Mungkin juga niat keggunaannnya adalah untuk sekadar berhibur dah tidak lebih dari itu. Ternyata, ramai yang agak terhibur dengan hasilnya!

Donna,  hari ini mahu kongsikan kepada anda semua kompilasi yang terhasil daripada FaceAPP itu kepada anda semua hanya sekadar untuk berhibur. Kelakar juga apabila terlihat hasilnya!

SHIHA ZIKIR

Perkongsian yang antara terawal adalah daripada penyanyi berbakat dan cantik molek ini dengan membahasakan dirinya ‘abang’ setelah hasilnya dikongsikan menerusi laman Instagram miliknya. Kacak ya!

ELIZABETH TAN

Yang seterusnya pula adalah daripada penyanyi berbangsa Cina ini turut berkongsikan hasilnya yang diperolehi oleh FaceAPP ini. Penyanyi dan pelakon cantik ini kongsikan perkongsiannya dan hasilnya Donna lihat seperti seakan-akan penyanyi Korea!

&

 

View this post on Instagram

 

Bila takde boyfriend, mcm ni pun jadi la 😂😜

A post shared by Elizabeth Tan (@elizabethtan) on

ZOEY RAHMAN

Sebelum itu Zoey juga turut berkongsikan hasil gambarnya sendiri. Membahasakan dirinya sebagai Joyah janda tidak mempunyai anak disertakan dengan gambarnya memegang sebuah trofi. Alahai comel! Rata-rata ramai yang meninggalkan komen ketawa kerana terhibur akan perkongsian entri itu.

 

View this post on Instagram

 

6:55 im single….. ada org nak tak? Nama sy zoeyah panggil joyah , janda tak ada anak

A post shared by 👾 (@zoeyrahman) on

HAZIQ HOTFM

Haziq pula tidak kurangnya sempat berkongsikan hasil yang diperolehinya daripada applikasi yang menjadi trending itu. Yang kelakar, apabila beliau meletakkan dirinya bersebelahan dan ada yang meninggalkan komen menyatakan ibarat kembar siam!

 

View this post on Instagram

 

Bila kau dgan gepren kau pakai sedondon pi midvalley 👯 #haziqhaziqah

A post shared by Haziq Hussni (@haziq_hotfm) on

SHUIB SEPAHTU

Entri yang dikongsikan oleh Shuib ini juga kelakar apabila kelihatan dirinya berambut panjang dan tersenyum mempamerkan gigi putih itu. Kelakarnya sehinggakan pelakon popular seperti Fasha Sandha juga meninggalkan komen terhibur dengan perkongsianya itu!

 

View this post on Instagram

 

Selamat pagi semua,,, jgn lupa senyum ok,,,Senyum itu penawar duka 😊..Jgn lupa dengarkan @hotfm976 ok 😊 #GPH #GengPagiHot

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu) on

TOK RAM RAMLI MS

Tidak ketinggalan perkongsian yang sama juga dilakukan oleh Ramli MS bersertakan dengan ayat mengibaratkan gambar yang terhasil itu adalah anak perempuannya yang nakal. Terbahak penulis melihat perkongsian entri ini!

 

View this post on Instagram

 

My doter vry noty!!!hahahahaha..

A post shared by ramli mohamed salleh (@tokram_ramlims) on

Donna berharap anda semua terhibur dengan kompilasi yang dihasilkan ini dan sekadar untuk berhibur sahaja dan setelah beberapa pihak mendakwa applikasi ini haram digunakan oleh umat islam, mereka yang tidak mengetahui ini menggunakannya terlebih dahulu!

 

 

 

 

Tags: , , , , , , , , , ,
Previous Post Next Post

Komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares
Donna