Currently Browsing: wajah

Patutlah Ramai Buat! Ini 4 Manfaat Akupunktur Untuk Kulit Muka

Sekali pandang proses rawatannya, memang agak ngeri! Ini kerana jarum akan dimasukkan khusus di wajah, bahagian kepala, muka dan leher. Untuk pengetahuan anda, walaupun ia kelihatan seperti berbahaya tetapi ia boleh membawa banyak manfaat kepada tubuh tambah lagi bagi yang menghidap penyakit seperti darah tinggi, sakit otot dan alahan. 

CONTINUE READING

Tak Mungkin Putih Dalam Masa Seminggu! Suplemen Pemutih Sebenarnya Pembunuh Senyap – Doktor Pakar

Masyarakat sekarang ni terlalu banyak dimomokkan dengan produk kecantikan pemutih kulit sehingga merasakan jika kulit anda gelap, anda tidak cantik! Kenapa perlu obsess untuk dapatkan kulit yang putih sehingga sanggup membahayakan kesihatan diri sendiri?

CONTINUE READING

Bosan Asyik Baring? Ajak Suami Cuba 4 Posisi Berdiri Yang Buat Anda Semakin Ketagih

Selalunya kalau anda atau suami yang ajak untuk bersama pada malam hari mesti rasa tak sabar nak masuk bilik kan hiks! Haa tapi jangan terburu-buru terus baring sebab hubungan intim ni boleh dilakukan dalam pelbagai posisi. Pernah terfikir tak untuk melakukannya dalam keadaan berdiri? Posisi berdiri ni sebenarnya membuatkan hubungan anda bersama suami semakin hangat dan lebih menarik tau. 

CONTINUE READING

Penting Ke Serum Untuk Kulit?

Kulit orang lain-lain, tak boleh samakan kulit wajah kita sama dengan orang lain sebab faktor pemakanan, gaya hidup, cuaca, dan suasana pekerjaan atau rumah dalam pembentukan tekstur kulit wajah kita. Itu yang ada sesetengah sesuai pakai krim tapi ada sebaliknya. Kalau pakai, mungkin lagi teruk. Bergantung pada kulit individu.

CONTINUE READING

Jangan Salahkan ‘Sheet Face Mask’ Bila Tak Ada Kesan, Mungkin Cara Pemakaian Salah

Pakai, pakai tapi tak berkesan. Keadaan wajah sama je seperti sebelum tu, tak ada perubahan langsung padahal tengok orang review dengan iklan elok je. Tambah peliknya lagi, hampir kesemua jenama sheet face mask tak berkesan dekat muka ni alahai.. Takkanlah satu jenama pun tak sesuai?

CONTINUE READING

Suntik ‘Filler’ Untuk Cantik, Baca ‘Side Effect’ Ni Dulu Sebelum Buat

Haa jangan hairan lah kalau sekarang ni terdapat banyak klinik kecantikan menawarkan perkhidmatan sesuai dengan kehendak yang anda inginkan selama ni. Kalau kulit berjerawat laser je muka, terus licin! Bila selalu scroll dekat Instagram, patut lah ramai instafamous yang lawa-lawa. Tapi anda cukup berani ke nak cantik sehingga perlu ambil suntikan filler? 

CONTINUE READING
Donna