Currently Browsing: tip mudah

Makan Sikit, Cepat Pula Lapar! Macam Mana Nak Kurus Ni?

Kalau nampak wanita lain makan banyak tapi tetap kurus, mesti rasa jealous betul tak? Biasa lah, orang perempuan kadang-kadang ada waktu dia punya makan sampai tak henti lepas tu bila berat badan naik anda juga yang akan rasa kecewa. Cuba anda lihat  kawan-kawan yang mempunyai bentuk badan ideal dan cantik mesti anda tertanya-tanya macam mana nak badan seperti mereka. Nak makan banyak tapi takut berat badan naik bila diet dan ambil makanan seimbang rasa cepat lapar pula.

CONTINUE READING

Buat Si Ibu Ini Tip Banyakkan Susu Badan Tanpa ‘Milk Booster’

Pengalaman menyusukan anak, memang satu pengalaman yang amat berharga buat si ibu. Hampir semua ibu di dunia mempunyai impian untuk menyusukan si kecil dengan susu badan selama yang mungkin. Pada zaman kini, mungkin terlalu banyak lambakan produk iaitu milk booster atau supplement dimana memberi harapan kepada si ibu bagi memberbanyakkan susu badan secara semula jadi.

CONTINUE READING

Tempat Kerja Anda Cukup ‘Sihat’ Ke?

Setiap hari pergi kerja, tapi pernah tak anda terfikir tentang aspek 'tempat kerja sihat'? Haa bila bercakap sahaja tentang kesihatan mungkin ramai yang faham tentang kesejahteraan tubuh badan, mental dan fizikal. Tapi ramai yang terlepas pandang untuk menitikberatkan soal kesihatan di tempat kerja. Perasan tak, kadang-kadang kita berasa malas dan tiada mood untuk pergi, dan setiap hari menghitung bila nak cuti atau masuk gaji?

CONTINUE READING

‘Home Remedy’: Sapu Minyak Badam Manis Untuk Hilangkan Gelap Bawah Mata

Jenuh la nak tepek concealer banyak-banyak bawah mata, bila dah tengahari mula la nampak kelabu. Panda eyes ni bukan hanya berpunca daripada tidak cukup tidur, kadangkala bagi anda yang mempunyai genetik agak sukar untuk hilangkannya walaupun dah guna pelbagai produk. 

CONTINUE READING

Bagi Penghidap Resdung Ini Makanan Terbaik Untuk Anda Amalkan

Masalah resdung atau sinus adalah sejenis jangkitan yang boleh berlaku kepada golongan dewasa dan juga kanak-kanak. Ia berlaku apabila ruang dipenuhi udara yang terletak diantara mata, hidung, tulang pipi dan dahi anda. Anda perlu tahu bahawa masalah ini berpunca daripada selsema atau jangkitan pernafasan. 

CONTINUE READING

‘Confirm’ Lemak Dan Berkilat! Ini Tip Paling Senang Masak Pulut Kuning

Teringin nak makan pulut kuning? Kebiasaanya pulut kuning ni akan dihidangkan dalam majlis atau perayaan tertentu sahaja kerana ia bukanlah makanan rutin. Tapi biasa lah, kadang-kadang tekak ni akan mengidam sesuatu masakan yang datang tanpa diduga. Takut nak masak sendiri sebab tak sedap. Eh jangan macam tu, belum cuba belum tahu! Sebenarnya mudah sahaja jika anda tahu cara masak yang sebenar. Jadi hari ini Donna kongsikan kepada anda tip masak pulut kuning yang sedap dan pastinya berlemak. 

CONTINUE READING
Donna