Currently Browsing: tip mudah

Tak Reti Nak Pakai ‘Eyeliner Cat Eye’, Ikut Cara Genius Ni Kan Lebih Mudah

Haa bab solekan ni wanita memang power, biasa lah nak cantik mesti kena ada effort baru lah anda akan tampil yakin dan ceria setiap hari. Tapi ramai diantara anda yang masih lagi belum tahu bagaimana teknik sebenar  untuk memakai eyeliner dengan betul. Celak mata ni penting tau kerana ia akan membuatkan wajah anda segar dan tidak kusam. 

CONTINUE READING

Buka Je Peti Ais Mesti Bau Busuk! Nah Pakai Barang Dapur Je Untuk Hilangkan Bau

Alahai bila buka je peti ais, mesti berbau satu rumah! Haa dah sumbat macam-macam lepas tu jarang pula cuci peti ais memang confirm lah berbau. Bayangkan bau hanyir ikan dan bahan basah yang lain melekat pada peti ais sampai makanan yang lain pula berbau sekali. Wahai mak-mak di luar sana walau sesibuk mana pun anda, sekali sekala kena rajin kan diri untuk mengemas dan membersih peti ais. 

CONTINUE READING

Bela Si Manja Memang Best, Tapi Apa Nak Buat Kalau Rumah Bau Kencing Kucing?

Haa apa yang bising-bising tu, biasalah bela si manja ni memang seronok tapi bila ada ragamnya yang tak menentu boleh tension dibuatnya. Donna faham kadangkala bagi anda yang mempunyai kucing di rumah pasti akan mengalami masalah seperti di atas bukan setakat lantai, dinding pun dia boleh pancut. 

CONTINUE READING

Malunya! 5 Sebab Mengapa ‘Makeup’ Anda Masih Bercapuk

Tanpa foundation maka tak lengkap lah solekan anda, betul tak? Bedak asas ini penting untuk menjadikan kulit wajah anda tampil berseri dan mampu menutup segala cela pada wajah. Namun terdapat pelbagai jenis dan fungsi bedak asas yang dijual di pasaran tetapi dilema solekan bercapuk anda masih alami.

CONTINUE READING

Jangan Main Letak Je Minyak Semasa Rebus Spageti, Ini Sebab Yang Anda Perlu Tahu

Campak-campak bahan dalam kuali tak sampai setengah jam dah siap! Hidangan apa lagi paling senang dan mudah nak masak kalau bukan spageti atau pasta. Ia bukan sahaja mudah untuk disediakan dalam masa yang sama sedap, anak-anak pun mesti suka. Tambah lagi di pasaran sekarang terdapat pelbagai jenis sos readymade hanya boleh dipanaskan jadi tak ada la duduk lama-lama di dapur.  

CONTINUE READING

Jom Manfaatkan Hujung Minggu Anda, Nah Boleh Buat 4 Perkara Ni

Eh sekejapnya dah nak masuk hujung minggu! Hmm nak buat apa ye cuti kali ni takkan duduk rumah melayan drama je,  bosan betul. Donna faham kadangkala bila dah penat bekerja rasa malas nak keluar dan melakukan sebarang aktiviti, tapi tak kesian ke dekat anak-anak? Sebab masa cuti ni lah anda kena ambil peluang untuk meluangkan masa bersama. Tak tahu tempat mana yang best dan sesuai untuk bawa anak-anak bersama, jangan risau anda tidak perlu pergi jauh-jauh pun ianya sekitar Kuala Lumpur sahaja.

CONTINUE READING
Donna