Currently Browsing: tidur

Tua Atau Muda, 3 ‘Pattern’ Tidur Ini Dapat Bantu Tingkatkan Kualiti Tidur Anda

Bila dah meningkat dewasa ni, tidur lah satu nikmat dunia yang kita paling hargai tapi itulah, susah nak dapat waktu tidur yang betul-betul cukup. Kadang-kala tu, tidur 8 jam pun macam 8 minit. Tak cukup! Tak tahu kenapa, aduhai! Macam mana nak buat ni?

CONTINUE READING

Merajuk Dengan Pasangan? Ini Posisi Tidur Paling Romantik Untuk Baiki Hubungan Suami Isteri

Rumahtangga mana yang tidak bergolak, kadang-kadang ada sahaja pasangan yang gaduh setiap hari sampai ada diantara anda yang terasa hati. Mungkin bergaduh adalah perkara umum dalam perkahwinan tapi kalau masing-masing tidak ada usaha untuk memujuk pasangan haa bahaya tu kerana ia boleh mengeruhkan lagi keadaan. Apa kata anda semarakkan semula hubungan dengan mengubah posisi tidur apabila bersama suami. 

CONTINUE READING

Rahsia Perwatakan Wanita Disebalik Bantal Ketika Tidur

Kalau nak tidur kebiasaanya mesti akan ada bantal di sisi anda betul tak? Bila dah selalu tidur ada bantal baru lah lena je waktu tidur anda, siap sedap peluk bantal yang empuk tu hiks! Bukan kanak-kanak je yang ada bantal ‘busuk’ setiap kali ingin masuk tidur, tapi memang tidak dapat dinafikan golongan yang berusia pun masih ada bantal kegemarannya. 

CONTINUE READING

Anak Kerap Terjaga Pada Waktu Malam? Ini Tip Tidur Nyenyak Untuk Si Manja

Sejak ada si manja ni badan asyik rasa letih dan mengantuk je, kadang-kadang rasa macam dah jadi zombie! Memang tidak dapat dinafikan bila dah anak ni maka komitmen pun semakin tinggi dengan nak uruskan hal  rumah dan melayan suami. Bayi kerap terjaga pada waktu malam ada perkara umum yang sering berlaku dan kebanyakan ramai para wanita di luar sana yang mengadu tidur cukup tidur dan tiada lagi istilah ‘beauty sleep’ sejak kelahiran si kecil. 

CONTINUE READING

Tak Bestnya Tidur Ternganga, Tapi…

Pernah tak sejurus terjaga daripada tidur, baru anda perasan yang mulut ternganga luas? Rasa macam nak menangis tak sebab selalu membayangkan diri dapat tidur secantik ‘Sleeping Beauty’ padahal……? Tidur dengan mulut ternganga adalah normal tapi kenapa agaknya ya? Jom kita ikuti jawapannya.

CONTINUE READING

Pakaian Kena ‘Up-To-Date’ Walaupun Di Rumah

Itu kalau kat tempat kerja, kalau pakaian kat rumah kebanyakkan kita mesti main sarung je, dah tak kisah match ke tidak warna dan corak antara baju dan seluar. Kadang tu pakai baju koyak je bila dekat rumah, ahaks! Artikel kali ni Donna senaraikan beberapa jenis baju yang boleh anda pakai ketika di rumah!

CONTINUE READING
Donna