Currently Browsing: suri rumah

Kerja Rumah Ini Mampu Bakar Lebih Kurang 200 Kalori Badan Anda

Terdapat beberapa aktiviti harian yang dapat membakar kalori anda sebanyak 200 dalam masa 30 hingga 1 jam. Bagi mengukuhkan kenyataan ini, menurut kajian dari Harvard Health Publishing, mereka telah menyusun beberapa aktivit kerja rumah yang mampu mengurangkan berat badan anda. Antara aktiviti yang disenaraikan adalah…

CONTINUE READING

Jangan Bergantung 100% Pendapatan Suami, Ini Antara ‘Side Income’ Buat Suri Rumah

Sebenarnya banyak cabang perniagaan yang anda boleh lakukan untuk menjana pendapatan sendiri. Biarpun hasilnya dua tiga ratus tapi anda tetap ada duit poket sendiri. Tak apa mula dari bawah, lama-kelamaan mungkin perniagaan yang kecil berkembang sikit demi sedikit. Penting pasang niat betul dan sentiasa berusaha.

CONTINUE READING

Apa Nak Buat Ni Pagi-Pagi Je Mesti ‘Moody’!

Bila difikir-fikirkan semula mungkin awal pagi lagi anak dah tantrum tak nak mandi, tak nak pergi sekolah, sarapan pagi hangit atau badan rasa lesu. Lagilah beri kesan pada emosi. Jadi, jom kita tengok apa inisiatif yang kita boleh lakukan untuk elakkan dari moody pada waktu pagi.

CONTINUE READING

Sedapnya! Jom Ikut 3 Idea Resipi Telur Ringkas Untuk Makan Malam Yang Lengkap

Nak makan apa ye malam ni? Haa persoalan tu pasti sering menganggu anda, tambah lagi buat para suri rumah sampai kehabisan idea untuk masak hidangan apa buat keluarga. Donna faham kadangkala pasti anda tercari-cari idea resepi yang mudah dan sedap untuk dimakan, jadi daripada anda hanya makan mi goreng segera apa kata anda cuba 3 idea resepi telur ringkas untuk makan malam yang lengkap! 

CONTINUE READING

Buka Je Peti Ais Mesti Bau Busuk! Nah Pakai Barang Dapur Je Untuk Hilangkan Bau

Alahai bila buka je peti ais, mesti berbau satu rumah! Haa dah sumbat macam-macam lepas tu jarang pula cuci peti ais memang confirm lah berbau. Bayangkan bau hanyir ikan dan bahan basah yang lain melekat pada peti ais sampai makanan yang lain pula berbau sekali. Wahai mak-mak di luar sana walau sesibuk mana pun anda, sekali sekala kena rajin kan diri untuk mengemas dan membersih peti ais. 

CONTINUE READING

Hidangan Tradisional, Jom Cuba Menu Daging Autentik Memang Tak Mengecewakan

Bila bercakap sahaja tentang menu tradisional mesti dalam fikiran anda ianya agak renyah untuk dibuat kerana bahan-bahannya sukar untuk didapati dan banyak yang diperlukan tapi jangan disangka bila dah siap dimasak memang rasa tu tak pernah mengecewakan!

CONTINUE READING
Donna