Currently Browsing: SPM

Wajib ‘Take Note’ Perkara Ni, Kalau Nak ‘Survive’ Zaman Universiti!

Untuk yang tak pernah tinggal berjauhan dengan keluarga, mungkin inilah masanya untuk anda lebih berdikari sama ada dengan cara tinggal di kolej atau pun rumah sewa bersama rakan sekelas. But wait, sebelum anda berseronok sakan, jom take note perkara ni dulu kalau nak survive dengan jayanya di zaman universiti.

CONTINUE READING

Budak Baju Shell Cemerlang SPM Dapat Hadiah Dari Pengurus Besar Shell

Detik indah sepanjang dalam hidup Amirfufu (nama twitter) telah dimuat naik di twitter dan telah tag akaun twitter syarikat petrol pam itu sendiri. Tweet tersebut sehingga kini telah mendapat lebih 600 ribu penonton dan mendapat reply dari admin Shell dengan mengucapkan tahniah atas kejayaannya dan teruskan memberi inspirasi.

CONTINUE READING

Anak ‘Exam’ Mak Bapak Takut Lebih, Ini Amalan Rohani Yang Boleh Dipratikkan

Haa sekarang dah masuk musim peperiksaan, anda sebagai ibu bapa mesti risau dan gementar kan. Tertanya-tanya sama ada anak anda boleh jawab soalan dengan tenang ke tak? Memang tidak dapat dinafikan, peperiksaan SPM adalah exam terbesar buat pelajar sekolah menengah bagi menentukan kemana arah tuju mereka selepas tamat persekolahan. 

CONTINUE READING

SPM 2019: Ibu Bapa Harus Lakukan Ini Selagi Anak Tak Habis Peperiksaan

Meskipun tarikh mula SPM sudah 2 minggu lepas iaitu 14 Oktober 2019 tapi bagi anak mereka yang menduduki SPM untuk fasa kedua, hari pertama mereka adalah 5 November 2019 iaitu Bahasa Melayu kertas 1. Lebih kurang tinggal 4 hari je lagi dan belum terlambat lagi nak buat pecutan terakhir tapi anak kita masih di zon selesa. Apa nak buat?

CONTINUE READING
Donna