Currently Browsing: senang

Mana Lagi Best Untuk Melancong ‘Open Trip’ Atau ‘Private Trip’?

Kalau anda buka je media sosial, pasti anda dapat lihat iklan atau pakej percutian yang ditawarkan oleh pelbagai agensi pelancongan yang murah sama ada di dalam negeri atau di luar negeri. Bagi yang belum berkahwin mungkin anda tidak mempunyai masalah atau dilema untuk memilih  sama ada private trip atau open trip.  Tapi bagi mak-mak dekat luar sana tu mesti anda ingin memilih yang dapat memberi keselesaan buat keluarga anda. Haa kalau nak tahu, jom tengok perkongsian di bawah! 

CONTINUE READING

Belum Tua Lagi Dah Sengal-Sengal Badan, Ikut Petua Ni Untuk Hilangkannya

Tak kisah lah tua ke muda atau pekerjaan apa sahaja anda lakukan pasti anda tahu bahawa ia akan mengundang stress yang menyebabkan tubuh badan rasa lesu dan penat. Tambah pula dengan pengambilan makanan yang tidak teratur pasti membuatkan badan anda penuh dengan angin dan sengal-sengal tambah lagi di bahagian perut. 

CONTINUE READING

Bukan Hidangan Telur Biasa, ‘Japanese Omelette’ Resepi Paling Jimat Dan Sedap!

Zaman sekarang ni boleh dikatakan semua barang mahal tidak kira bagi yang sudah bekerja atau masih belajar. Semuanya kena berjimat cermat tambah lagi kalau bab makanan. Bila nak berjimat tu, pernah tak anda makan makanan yang sama setiap hari, sampai rasa dah bosan. 

CONTINUE READING

Selalu Sakit Kaki Ketika ‘Jogging’? Jangan Mengeluh Cuba Tip Ni Dulu

Nak kurus cepat sampai sanggup hari-hari pergi jogging, lepas tu mula la mengeluh badan sakit, kaki lenguh. Donna faham keinginan untuk mendapatkan badan yang ideal memang menjadi idaman setiap wanita. Tapi jangan sampai memudaratkan badan, penting untuk anda tahu tujuan jogging adalah untuk mengamalkan gaya hidup sihat. 

CONTINUE READING

Sepi Seorang Ibu Tua

Pernah tak anda bayangkan sekejapppp sahaja, yang satu hari nanti anda akan  meniti waktu senja, iaitu hari  TUA. Kulit anda semakin kendur, banyak garis kedutan di wajah dan rambut kian memutih. Senyuman terukir kelat dan air mata gugur tak semena-mena kala teringatkan kenangan riuh-rendah bersama keluarga tercinta, hilai-tawa anak-anak kecil yang dahulunya memekikkan telinga kini sayup-sayup menjauh, suaranya hanya di hujung talian. Anak-anak yang dahulunya sering memeluk kita dek takut hilangnya ibu dan bapa daripada pandangan kini hanya sekali sekala muncul di depan mata, kalau bukan hari raya mungkin pilihan raya.

CONTINUE READING

Tak Reti Nak Pakai ‘Eyeliner Cat Eye’, Ikut Cara Genius Ni Kan Lebih Mudah

Haa bab solekan ni wanita memang power, biasa lah nak cantik mesti kena ada effort baru lah anda akan tampil yakin dan ceria setiap hari. Tapi ramai diantara anda yang masih lagi belum tahu bagaimana teknik sebenar  untuk memakai eyeliner dengan betul. Celak mata ni penting tau kerana ia akan membuatkan wajah anda segar dan tidak kusam. 

CONTINUE READING
Donna