Currently Browsing: sedap

Asyik Korea Je, Ini Senarai Makanan Jepun Yang Popular Dekat Malaysia!

Apa kata kali ini anda beralih arah pada makanan Jepun pula. Eh jangan salah sangka, makanan Jepun bukan setakat sushi je tau. Mungkin anda sudah dimanipulasikan dengan iklan atau cerita daripada kawan-kawan yang makanan mereka hanya nasi dan ikan sahaja. Sebenarnya, makanan orang Jepun lebih banyak dan best berbanding Korea tau, jom lihat di bawah senarai makanan popular dekat Malaysia yang patut anda rasai! 

CONTINUE READING

Jangan Menyesal Kalau Pergi Ipoh Tak Cuba 3 Jenis ‘Street Food Famous’ Ni

Ayam akan dikukus sehingga isinya lembut dan sedikit rasa kenyal apabila digigit. Dan taugeh pula adalah hidangan yang menambah tekstur ranggup apabila dimakan bersama ayam kukus. Jangan risau bagi tak nak makan dengan nasi anda juga boleh pilih untuk dimakan bersama kuey teow sup. Umpph sedapnya! 

CONTINUE READING

Bangkitkan Keghairahan Bermadu Asmara Di Dalam Kapal Terbang… ‘Why Not’?

Mengapa setiap kali anda dan pasangan ingin melakukan hubungan intim, hanya katil yang menjadi pilihan untuk  memenuhi keperluan itu? Tidakkah anda dan pasangan merasa bosan? Hubungan asmara yang sepatutnya hangat kini lama-kelamaan bertukar menjadi sesuatu yang hambar. 

CONTINUE READING

Sekali Gigit Penuh Mulut Dengan Inti! Resepi Cucur Badak Yang Patut Anda Cuba

Zaman sekarang ni asyik viral dengan makanan yang berkeju sahaja sampai kan kuih pun nak letak cheese. Haa daripada anda belajar buat resepi-resepi tu, apa kata anda hidangkan cucur badak kepada anak-anak, bukan sahaja sedap kerana inti kelapa yang penuh tapi dalam masa yang sama anda boleh mengajar juga mereka mengenali kuih tradisional masyarakat Melayu. 

CONTINUE READING

Kena Minum Jus Tomato Dua Kali Sehari Mana Tahu Boleh Cantik Macam Fazura

Dengar cerita Fazura mengamalkan minuman jus daripada buah sebenar untuk memastikan kulitnya kekal sihat dan berseri. Wah patutlah tak makeup pun, masih nampak cantik dalam media sosial rupanya itu  rahsia sebenar Fazura. Untuk pengetahuan anda, buah tomato ni bukan sahaja digunakan dalam masakan, tetapi ianya boleh dijadikan sebagai minuman jus buah yang semula jadi. 

CONTINUE READING

5 Idea Kreatif Hidangan Yang Anda Boleh Lakukan Hanya Menggunakan ‘Blender’!

Bayangkan anda masak setiap hari tanpa menggunakan blender? Mesti rasa tak lengkap, sebab pengisar ni boleh dikatakan peralatan penting yang perlu ada dekat dapur. Bukan setakat boleh sediakan bahan tumis, smoothies atau milkshake tapi ada boleh buat pelbagai lagi hidangan yang menarik dan mudah untuk keluarga.

CONTINUE READING
Donna