Currently Browsing: sayuran

Selain Stres, Apa Punca Kitaran Haid Tak Teratur?

Sebenarnya bukan faktor ini saja tapi ada banyak lagi faktor lain cuma kena membuat pemeriksaan dengan doktor. Pastikan bila bab kesihatan dalaman elakkan membuat andaian sendiri.

CONTINUE READING

Ibu Kena Guna Cara Kreatif Ini Untuk Ajar Anak Makan Sayur!

Kalau anda kukus, bau sayuran ini memang tak berapa nak sedap. Jadi apa kata anda panaskan dalam oven sehingga ia menjadi panas dan rangup seakan-akan kerepek.  Anda juga boleh menumisnya dengan daging cincang atau potongan daging ayam. Nak manis sikit, tambah sikit nenas. 

CONTINUE READING

Hidangan Mudah! Timun Goreng Masak Udang Telur

Resipi yang kami perkenalkan adalah, timun goreng masak udang telur. Bunyi pelik kan? Tapi percayalah, kalau makan dengan nasi panas-panas dengan sambal belacan confirm terasa di awang-awangan, gitchew!

CONTINUE READING

Asyik Korea Je, Ini Senarai Makanan Jepun Yang Popular Dekat Malaysia!

Apa kata kali ini anda beralih arah pada makanan Jepun pula. Eh jangan salah sangka, makanan Jepun bukan setakat sushi je tau. Mungkin anda sudah dimanipulasikan dengan iklan atau cerita daripada kawan-kawan yang makanan mereka hanya nasi dan ikan sahaja. Sebenarnya, makanan orang Jepun lebih banyak dan best berbanding Korea tau, jom lihat di bawah senarai makanan popular dekat Malaysia yang patut anda rasai! 

CONTINUE READING

Apa Nak Buat Kalau Anak Tak Suka Makan Sayur?

Kalau dikisar sayur bersama hidangan mereka, jadi sampai bila nak kena hidang makanan dalam bentuk kanji? Umur si manja makin meningkat. Hm, bukan senang nak jadi ibu, banyak hal nak kena fikir. Pening! Pening! Tak apa, sekarang ni kami nak kongsikan trik lain selain mengisar sayur dalam hidangan mereka.

CONTINUE READING

Boleh Ke Makan Kentang Yang Sudah Bertunas?

Kita sebagai ibu atau wanita bujang yang bekerjaya, sebelum nak masak pastikan penggunaan bahan masakan dalam keadaan baik dan segar supaya tidak memudaratkan kesihatan pada masa akan datang. Okaylah, Donna nak check kentang kat dapur ada tunas ke tak, ihiks!

CONTINUE READING
Donna