Currently Browsing: sarapan

Hidangan Istimewa Resepi Hujung Minggu, Tak Perlu Susah-Susah Fikir!

Yes akhirnya weekend dah tiba, haa masa ni lah anda boleh rehat kan minda dan rancang aktiviti menarik dengan keluarga. Tapi buat mak-mak dekat luar sana mesti tengah pening kan nak masak apa. Bila dah bersama anak-anak dan suami, aktiviti wajib yang mampu memeriahkan lagi suasana adalah dengan melakukan makan-makan.

Bagi anda yang buntu atau kehabisan idea nak masak apa, ikut je resepi di bawah dan yang penting jangan lupa kongsikan juga dengan kawan-kawan yang lain agar dapat memudahkan kerja anda di dapur! 

CONTINUE READING

Pakar Nutrisi Kongsi Waktu Terbaik Untuk Sarapan Pagi

Donna pasti, ramai di luar sana yang tahu bahawa pengambilan sarapan adalah penting untuk memastikan anda mula kan dengan mood yang baik dan dapat meningkatkan tenaga di pagi hari. Tapi penting sangat ke untuk pastikan bila waktu terbaik untuk sarapan? Haa jawapannya yes sangat penting!

CONTINUE READING

Hanya 10 Minit, Bekalkan Si Manja Dengan Nugget Udang Buatan Sendiri!

Setiap kali waktu pagi, seorang ibu merangkap isteri pasti sibuk dengan persiapan si manja dan suami. Kadang tu sibuk sampai tak sempat nak siapkan hidangan sarapan pagi. Kesian mereka meninggalkan rumah dengan perut yang kosong. Jangan risau, Donna ada menu paling mudah untuk di masak pada awal pagi iaitu nugget udang buatan sendiri. Mudah saja cara penyediaannya, jom ikut langkah di bawah.

CONTINUE READING

Buah Ini ‘Wajib’ Diberi Kepada Anak Setiap Hari

Banyak kajian menunjukkan epal sememangnya baik untuk kesihatan diri. Satu kajian mendapati mereka yang makan lebih lima biji epal seminggu memiliki fungsi paru-paru yang lebih sihat berbanding mereka yang langsung tidak makan epal.

CONTINUE READING

Elak Terbeli Telur Busuk & Rosak

Telur ayam merupakan sumber makanan menyihatkan selain cara penyediaannya juga mudah. Ia boleh dimasak dengan pelbagai cara sama ada separuh masak, tiga suku masak, rebus, goreng, sambal, kari dan sebagainya. Permintaannya setiap hari sangat tinggi kerana ia mengandungi vitamin dan galian yang mencukupi dan bebas daripada bahan kimia.

CONTINUE READING
Donna