Currently Browsing: santan

Pejam Mata Boleh Siap! Bubur Cha Cha, ‘Simple’& Sedap

Salah satu pemanis mulut yang menjadi perhatian ramai adalah Bubur Cha-Cha. Jangan ingat hidangan ni dari orang melayu. Sebenarnya, ia adalah hidangan salah satu pencuci mulut yang terkenal dalam golongan keturunan Nyonya.

CONTINUE READING

Rasa Macam Di Kedai! Ini Resepi Tomyam Santai Thai Paling Sedap & Mudah

Hidangan tomyam memang sudah menjadi pilihan rakyat Malaysia gabungan rasa masam dan pedas membuatkan ramai yang menjadikan ia menu utama untuk makan malam. Bagi anda dan keluarga yang gemar sangat makan tomyam di kedai, apa kata anda cuba resepi ini tomyam santai thai yang sedap dan mudah untuk disediakan. 

CONTINUE READING

Jom Belajar Masak Kari Ketam ‘Style’ Sri Lanka ‘Confirm’ Terangkat!

Ada tak yang kenal Mark Weins? Dia adalah salah seorang youtuber terkenal dan selalu buat review tentang makanan. Bila nampak Weins cuba makanan laut seperti ketam nipah di Sri Lanka ish meleleh air liur dibuatnya! Nak pergi Sri Lanka entah bila pula kan, jadi apa kata hari ini Donna kongsikan pada anda semua bagaimana cara masak kari ketam style Sri Lanka.

CONTINUE READING

Santan Kelapa Boleh Buatkan Rambut Jadi Lebat Tanpa Gugur?

Tidak kira sama ada yang berhijab mahupun tidak, masalah rambut sering menghantui para wanita. Kadang-kadang dah try pelbagai jenis syampu tapi rambut semakin gugur teruk! Tambah lagi bagi yang baru lepas bersalin, bila rambut makin nipis mesti rasa malu nak keluar rumah dan berhadapan dengan suami. 

CONTINUE READING
Donna