Currently Browsing: rumah

Bela Si Manja Memang Best, Tapi Apa Nak Buat Kalau Rumah Bau Kencing Kucing?

Haa apa yang bising-bising tu, biasalah bela si manja ni memang seronok tapi bila ada ragamnya yang tak menentu boleh tension dibuatnya. Donna faham kadangkala bagi anda yang mempunyai kucing di rumah pasti akan mengalami masalah seperti di atas bukan setakat lantai, dinding pun dia boleh pancut. 

CONTINUE READING

Penyeri Meja Makan, Idea Ini Dapat Buat Ruang Makan Kelihatan ‘Gorgeous’

Tak semestinya menggunakan banyak perhiasan atau sentiasa ada makanan ringan di ruang makan sudah cukup kelihatan cantik dan berseri. Cukup bermain dengan warna dan dekorasi yang ringan. Semoga bermanfaat!

CONTINUE READING

Masyuk! Sambil Membeli Belah, Jom Belajar Buat ‘Duit Tepi’ Dengan Pasar Online

Siapa yang kaki shopping dekat sini atau dalam erti kata lain seorang yang shoppaholic? Aktiviti membeli belah memang sangat sinonim dengan kaum wanita kadangkala ada di antara anda yang tidak boleh kawal sehingga menyebabkan terjerumus dalam bebanan hutang. Haa bahaya tu, walaupun ada pepatah barat yang mengatakan 'shop till you drop' anda tidak boleh menjadikan ia sebagai satu hobi semata-mata untuk memenuhi nafsu kehendak dan mahu menunjukkan pada orang lain. 

CONTINUE READING

6 Cara Berkesan Elak Kecewa Dengan Ejen Hartanah Kaki Kelentong

Mencari rumah untuk dibeli mahupun disewa, kita akan berurusan dengan ejen hartanah. Tapi jaga-jaga sebab bersepah-sepah yang mengakui diri sebagai ejen hartanah. Silap haribulan, papa kedana kita dibuatnya. Perkara utama yang perlu anda buat apabila didatangi seseorang yang bergelar ejen hartanah adalah jangan serba salah untuk meminta kad mereka . Periksa kad secara teliti. Bagaiman? Jom kenal pasti cara-cara untuk mnglak diri berurusan dengan ejen kaki kelentong

CONTINUE READING

Buat Suri Rumah, Ini Senaman Mudah Tanpa Peralatan

Nak cantik dan kurus tapi malas bersenam? Macam-macam alasan yang kita sering dengari tambah lagi buat para suri rumah ada yang kata sibuk nak masak, jaga anak dan tiada peralatan senamana yang bersesuaian. Haa itu semua taktik nak mengelat! Sekarang ni buat apa nak susah-susah beli peralatan exercise yang mahal-mahal sampai cecah ratus ribu. 

CONTINUE READING

Sibuk? Ini Cara Mudah Untuk Bagi Keadaan Rumah Nampak Kemas & Bersih

Bila kekangan masa wujud, mulalah kita tak nak buang masa dengan kerja-kerja rumah yang tak sepatutnya dibuat. Sebolehnya setiap saat diisi dengan kerja harian yang wajib dibuat tapi nak buat macam mana, kalau tak bersihkan nanti rumah berhabuk dan kotor pula. Nak tak nak, kena kemaskan semua! Buat kerja kena be smart barulah rumah setiap hari kelihatan bersih dan segar walaupun rutin harian anda padat dengan kerja lain. Ha, jom tengok tip berikut.

CONTINUE READING
Donna