Currently Browsing: restoran

Mak-Mak Kena Rajin Masak Di Rumah Elak Risiko Virus

Bukan niat kami nak memburukkan peniaga yang buat food delivery cuma kami ambil langkah berhati-hati. Mungkin ada sesetengah peniaga menjaga kebersihan kerana fikir kesihatan pembeli tapi bagaimana pula kalau yang menjual semata untuk mendapatkan keuntungan?

CONTINUE READING

Zul Yahya Terkilan Pekerja Restoran Terbabit Dadah

Pelakon, Zul Yahya mengakui sedih dan hampa dengan sikap segelintir pekerja restorannya yang didakwa menjadikan premis terbabit sebagai tempat untuk mengambil bahan terlarang. Ini selepas Zul menemui beberapa bahan bukti berkaitan kegiatan jenayah itu. Perkara tersebut didedahkan menerusi laman Instagramnya pada Khamis.

CONTINUE READING

‘Bonding Time’.. Jom Ajak Ibu Anda Lakukan 3 Aktiviti Menarik Ini

Hari ibu semakin hampir, bagi anda yang tidak ada peluang untuk membeli hadiah atau kehabisan idea nak bagi apa jangan sedih sedih. Why not anda bawa ibu anda pada hari istimewa tersebut dengan aktiviti yang Donna kongsikan, jom tengok apa yang menarik.

CONTINUE READING

Jom Buka Puasa Dengan Daging Stik Itik!

Seorang usahawan pemililk NY Steak Shack yang mempunyai lebih 30 tahun dalam dunia masakan ala-ala barat,  Adam Mah telah berkongsi ilmu tentang masakan hidangan stik. Beliau berkata, untuk mengetahui bagaimana tekstur dalam daging yang dimasak tebal, amat mudah. Hanya menggunakan jari dan telapak tangan saja.

CONTINUE READING

3 Tempat Romantik Untuk Buat Pasangan Anda Terkejut

Dah lama kawin tapi takda pun kejutan atau pergi makan tempat-tempat romantik bersama. Haa siapa pernah alami situasi macam ni? Bukan apa walaupun sudah lama dalam berumahtangga penting sebenarnya untuk suprise kan pasangan anda dengan membawa mereka ke tempat yang menarik. Walaupun perkara sebegini kadang-kadang dipandang remeh sebenarnya penting untuk mengeratkan lagi hubungan antara pasangan.

CONTINUE READING

Jangan Ambil Gambar Sebelum Makan Sushi!

Makan dahulu baru rakam gambar! Jika berada di restoran sushi, anda tidak digalakkan untuk mengambil gambar hidangan terbabit terlebih dahulu. Ini untuk menghormati pembuat sushi yang menunggu respon anda merasai keenakan sushi tersebut.” Sushi, makanan popular Jepun yang mendapat tempat dalam kalangan masyarakat kita tanpa mengira bangsa hingga boleh dikatakan di negara ini sajian itu […]

CONTINUE READING
Donna