Currently Browsing: petua

Tak Merokok Pun Tapi Bibir Hitam! 5 Punca Bibir Hitam

Masih ramai lagi wanita yang tidak sedar mengapa bibir kita ni bertukar menjadi gelap. I mean, pelbagai jenis rutin dah pun kita buat. Kulit dah cantik, eyelash dah lentik but hold it?! Bibir pula makin gelap.

CONTINUE READING

Tiada Lagi Istilah Muka Putih Tangan Hitam, Guna Je 4 Bahan Ni!

Alamak malunya! Masalah besar jika wanita mempunyai muka putih tangan hitam, pasti akan ditegur oleh kawan-kawan. Mana tidaknya, tangan ni hari-hari terkena cahaya matahari lepas tu ditambah pula dengan tidak memakai krim pelindung matahari makin berkilat lah tangan tu. 

CONTINUE READING

Cara Cincang Bawang Paling ‘Perfect’ Tanpa Menangis, Kaum Wanita Patut Cuba!

Kalau anda tanya mana-mana wanita, bab memasak yang paling menarik adalah ketika menumis betul tak?  Ini kerana bau bawang yang dimasukkan ke dalam kuali bersama minyak panas membuatkan aromanya naik satu dapur.

CONTINUE READING

Rimas Kulit Kepala Masih Berkuping? Guna Tip Ini Untuk Hilangkannya

Ish mesti stres kan kalau asyik-asyik garu kepala je, nak berhadapan dengan orang pun tak selesa. Masalah kelemumur ni memang sering menjadi dilema buat kaum lelaki dan wanita tambah lagi jika ianya berkuping. Jangan dibiarkan, penting untuk anda menjaga imej dan penampilan diri agar sentiasa kelihatan bersih dan kemas. 

CONTINUE READING

Tak Perlu Risau Masak Nasi Terlebih Air, Ikut Je Petua Ni…

Ramai orang kata, wanita ni kalau tak pandai masak nasi memang memalukan tambah lagi kalau 'makcik-makcik bawang' ada habis semua dia ceritanya. Mungkin anda sering mengalami masalah di dapur seperti nasi mentah atau lembik walaupun sukatan air diletak dengan betul. 

CONTINUE READING

Nak ‘Glass Skin’ Untuk Tahun 2020? Wanita Patut Amalkan Minuman Kolagen Sarang Burung

Dah masuk tahun baru ni pasti anda sudah tetapkan matlamat atau azam untuk dicapai betul tak? Bagi wanita antara perkara yang diinginkan adalah memiliki kulit yang cantik dan bersih. Haa untuk tahun 2020 ni, apa kata anda cuba amalkan minuman sarang burung yang tidak asing lagi dalam dunia kecantikan. 

CONTINUE READING
Donna