Currently Browsing: peti sejuk

‘Deep Cleaning’ Peti Ais Dengan Magis Ini

Kalau dibiarkan tak dicuci, pengudaraan dalam peti ais tak segar pula. Nanti makanan pun jadi cepat rosak. Tak apa, jangan risau dah sebab Donna nak kongsi trick deep cleaning peti sejuk supaya bakteria tak mudah membiak. Iyalah, peti sejukkan tempat simpan makanan, kenalah dalam keadaan bersih sentiasa.

CONTINUE READING

Jangan Risau Dengan Tarikh Luput, Jika Anda Guna ‘Magic’ Ini

Belum tarikh luput lagi dah busuk makanan ni! haih macam mana ni?!” Baru tiga atau empat hari, makanan yang segar terus jadi busuk atau tak boleh di makan lagi. Perkara ini sering terjadi apabila makanan yang di simpan di dalam peti ais, atau dibiarkan berhari-hari berbungkus pada suhu bilik. Rugilah! Kita beli nak makan, tapi […]

CONTINUE READING
Donna