Currently Browsing: personaliti

Pakar Dedahkan Rupanya Orang Gemar Warna Merah Adalah…

Seorang penulis bernama Faber Birren menuliskan buku bertajuk The Healing Power of Color yang menjelaskan tentang rahsia dan peribadi seseorang yang menyukai warna merah. Jom kita semak apa agaknya ciri-ciri orang yang menyukai warna ini.

CONTINUE READING

“Gaji Pun RM1,000 Je!” – Founder Produk Kutuk Pengawal Keselamatan

Nasib baik dua orang lelaki pengawal keselamatan tersebut tidak bertindak agresif bila wanita tersebut bersikap ‘tantrum’. Situasi tegang tersebut tercetus apabila dia dan adiknya tidak dibenarkan masuk kerana tidak memakai penutup mulut. Hm, apalah yang susah sangat nak ikut garis panduan yang ditetapkan.

CONTINUE READING

“Kau Naiklah Baim!” – Aliff Syukri Ajar Anak Tunggang Kambing

Mungkin niat Aliff Syukri nak menghiburkan pengikutnya je tapi kena ingat juga setiap perlakuan kita adalah cerminan anak-anak. So, ladies macam mana pula dekat rumah? Ajar anak apa musim PKP ni? Jangan ajar bukan-bukan sudahlah ye, ihiks!

CONTINUE READING

Janna Nick Kini Mengerjakan Umrah

Pelakon dan pengacara Janna Nick pada 24 Januari 2020 telah selamat berangkat ke Tanah Suci untuk menunaikan ibadah umrah. Janna atau nama sebenarnya, Nurul Jannah Muner, 25, memaklumkan bahawa dia pergi menunaikan umrah bersama ahli keluarganya.

CONTINUE READING

Bila Dah Tahun 2020 Ni, Cuba Tinggalkan 8 Perkara Ni

Bayangkan, bagaimana sesebuah negara kelihatan maju jika mentaliti dan sikap rakyat masih di takak zaman 70-an?Jadi, kita sendiri cuba ambil inisiatif untuk mengubah personaliti dan cara kita berfikir. Percayalah, serba-sedikit akan beri impak pada perkembangan negara. Antara perkara yang patut anda ubah dan tinggalkan bila dah masuk tahun 2020 ni adalah…

CONTINUE READING

Rahsia Perwatakan Wanita Disebalik Bantal Ketika Tidur

Kalau nak tidur kebiasaanya mesti akan ada bantal di sisi anda betul tak? Bila dah selalu tidur ada bantal baru lah lena je waktu tidur anda, siap sedap peluk bantal yang empuk tu hiks! Bukan kanak-kanak je yang ada bantal ‘busuk’ setiap kali ingin masuk tidur, tapi memang tidak dapat dinafikan golongan yang berusia pun masih ada bantal kegemarannya. 

CONTINUE READING
Donna