Currently Browsing: percutian

Pihak Genting Highland Tak Benarkan Geng Konvoi Kenderaan Naik Atas?

Isu ini sebenarnya telah menjadi bualan hangat tapi tidak tahu sejauh mana kebenarannya dan kini dijelaskan oleh salah seorang pegawai bertugas menerusi sebuah video yang dimuat naik di Facebook.

CONTINUE READING

Jom Melancong Ke Negeri Bawah Bayu! Ni Top 5 Pulau Paling Indah Di Sabah

Bukan local tourist sahaja yang gemar datang ke pulau ini, malah pelancong dari luar negara sudah mula memilih negeri Sabah untuk bercuti dan mengunjungi pulau yang ada di sini. Kemudahan seperti resort, boat dan tempat makan menjadikan ia semakin popular dan dikenali ramai. 

CONTINUE READING

Barang Ni Wajib Anda Bawa Untuk Melancong Pada Musim Sejuk

Yes musim sejuk datang lagi masa ni lah anda perlu ambil peluang untuk melancong di luar negara! Haa Donna tahu kebanyakannya ramai yang tidak tahan sejuk, walaupun hujan atau pasang aircond mesti cepat-cepat dah tarik selimut berselubung. Tapi bagi yang sukakan sejuk dan ingin mengembara pada musim winter ini barang yang anda perlu bawa. Jangan sampai beku kat sana sudah! 

CONTINUE READING

Bukan Lagi Seperti Dulu, Kini Desaru Kota Tinggi Banyak Tempat Yang Menarik!

Maklumlah, kawasan ni agak pendalaman dan jarang pengunjung tahu kewujudan tempat ini. Baru-baru ini, kami telah dibawa pusing sekitar Kota Tinggi, Johor oleh pihak Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (Kejora). Di sana, kami melihat banyak keindahan alam. Bagi yang sukakan alam semulajadi dan pemandangan yang cantik, Kota Tinggi adalah tempat yang tepat! Antara tempat menarik yang anda boleh lawati adalah….

CONTINUE READING

Mana Lagi Best Untuk Melancong ‘Open Trip’ Atau ‘Private Trip’?

Kalau anda buka je media sosial, pasti anda dapat lihat iklan atau pakej percutian yang ditawarkan oleh pelbagai agensi pelancongan yang murah sama ada di dalam negeri atau di luar negeri. Bagi yang belum berkahwin mungkin anda tidak mempunyai masalah atau dilema untuk memilih  sama ada private trip atau open trip.  Tapi bagi mak-mak dekat luar sana tu mesti anda ingin memilih yang dapat memberi keselesaan buat keluarga anda. Haa kalau nak tahu, jom tengok perkongsian di bawah! 

CONTINUE READING

Hanya Di Busan, Dekat Malaysia Takkan Dapat Jumpa 100 Jenis Fish Cake

Ha, jangan kerut muka pelik sebab kami kata fish cake ni ada banyak jenis. Kalau anda semua nak tahu, dekat Busan, Korea anda akan dapat lihat puluhan jenis fish cake dengan pelbagai bentuk dan rasa. Oh! Dekat sana mereka tak panggil fish cake, mereka panggil Eomuk.

CONTINUE READING
Donna