Currently Browsing: perabot

Penyeri Meja Makan, Idea Ini Dapat Buat Ruang Makan Kelihatan ‘Gorgeous’

Tak semestinya menggunakan banyak perhiasan atau sentiasa ada makanan ringan di ruang makan sudah cukup kelihatan cantik dan berseri. Cukup bermain dengan warna dan dekorasi yang ringan. Semoga bermanfaat!

CONTINUE READING

Sibuk? Ini Cara Mudah Untuk Bagi Keadaan Rumah Nampak Kemas & Bersih

Bila kekangan masa wujud, mulalah kita tak nak buang masa dengan kerja-kerja rumah yang tak sepatutnya dibuat. Sebolehnya setiap saat diisi dengan kerja harian yang wajib dibuat tapi nak buat macam mana, kalau tak bersihkan nanti rumah berhabuk dan kotor pula. Nak tak nak, kena kemaskan semua! Buat kerja kena be smart barulah rumah setiap hari kelihatan bersih dan segar walaupun rutin harian anda padat dengan kerja lain. Ha, jom tengok tip berikut.

CONTINUE READING

‘Deep Cleaning’ Peti Ais Dengan Magis Ini

Kalau dibiarkan tak dicuci, pengudaraan dalam peti ais tak segar pula. Nanti makanan pun jadi cepat rosak. Tak apa, jangan risau dah sebab Donna nak kongsi trick deep cleaning peti sejuk supaya bakteria tak mudah membiak. Iyalah, peti sejukkan tempat simpan makanan, kenalah dalam keadaan bersih sentiasa.

CONTINUE READING
Donna