Currently Browsing: penyakit

“Suami Pakai Baju Kelawar Isteri Bukan Buang Tabiat, Itu Kreativiti” – Perdana Menteri

Viral di media sosial para suami dan anak lelaki gemar memakai baju kelawar isteri. Selesa katanya… alahai baru tiga minggu duduk rumah dah macam-macam benda baru rakyat kita cuba ye, masuk minggu ke empat ni apa la pula.

CONTINUE READING

Bolehkah Virus COVID-19 Dijangkiti Bayi Menyusu Dan Kandungan?

Pelbagai perkara yang telah berubah setelah munculnya wabak berjangkit dan merbahayakan nyawa manusia. Malah, disebabkan wabak COVID-19 ini juga, golongan ibu mengandung sudah tentu menjadi golongan yang cukup risau akan masa depan kandungannya.

CONTINUE READING

Lihat Pembentukan Sperma Pelik Bila Anda Merokok

Apa yang membuat kami terpanggil untuk menulis isu berkaitan merokok ini apabila salah seorang pengguna twitter berkongsi pengalamannya berdepan dengan pasangan muda tapi mengalami masalah zuriat selama 6 tahun.

CONTINUE READING

Akan Diasingkan! Perdana Menteri Israel Takut Dijangkiti COVID-19

Laporan terbaru kes COVID-19 2 April dikeluarkan oleh pihak Al-Jazeera, seramai 6,2oo rakyat Israel telah diuji positif COVID-19 dimana 31 orang telah meninggal dunia, 107 berada dalam keadaan serius, selebihnya sedang dirawat.

CONTINUE READING

“Tak Nak Kena ‘Jolok’, Duduk Rumah” – Doktor Ini Tunjuk Cara Rawatan COVID-19

Penyakit yang tidak mempunyai penawar membuatkan doktor di seluruh dunia mengamalkan konsep try and error untuk mengubati pesakit COVID-19.  Tapi, itu bukan lesen untuk kita berada di zon selesa. Jika ramai yang berdegil dan tidak bantu memutuskan rantaian wabak ini, mampukah barisan hadapan COVID-19 bertahan?

CONTINUE READING

“Isteri Saya Frontliner, Semalam Dia Mula Batuk & Sakit Tekak…”- Dr Sheikh Muszaphar Shukor

Menurutnya, semalam selepas pulang je dari kerja, isterinya, Dr Halina menunjukkan beberapa simptom terkena jangkitan COVID-19 iaitu batuk dan sakit tekak. Selepas itu, Dr Halina buat ujian ke atas dirinya dan kuarantin dalam bilik untuk mengelakkan dari menjangkiti anak-anaknya yang lain.

CONTINUE READING
Donna