Currently Browsing: pengantin

Senarai Lagu Hindustan Yang Mampu Meriahkan Suasana Majlis Perkahwinan Anda

Untuk memudahkan kerja pasangan raja sehari dari nak memikirkan senarai lagu apa nak dimainkan, kami ambil langkah dengan menyenaraikan lagu hindustan yang dapat memeriahkan majlis perkahwinan anda. Tak perlu nak pening fikir, ambil je senarai dekat sini.

CONTINUE READING

“Rupanya Ramai Yang Nak Bernikah” – Ismail Sabri

Pasangan yang mahu mendirikan rumah tangga dan perlu merentas negeri kini boleh berbuat demikian dengan memohon kebenaran polis. Menteri Kanan (Kluster Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, Mesyuarat Khas Menteri-Menteri semalam, bersetuju memberi kebenaran tersebut bagi memudahkan urusan akad nikah pasangan. “Rupanya ramai yang nak bernikah sewaktu Perintah Kawalan… Klik sini untuk baca artikel […]

CONTINUE READING

Bakal Pengantin Tidak Perlu Kursus Pra Perkahwinan

Sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB), bakal pengantin di Kedah tidak perlu mengikuti kursus pra perkahwinan. Sebaliknya, mereka hanya perlu ditemuduga sebelum dinikahkan di Pejabat Agama Daerah masing-masing. Menteri Besar Muhammad Sanusi Md Nor berkata, Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Kedah (JHEAIK) memberi kelonggaran itu kepada calon suami dan isteri berikutan… Klik sini untuk […]

CONTINUE READING

Pengantin, Kalau Tak Nak Pakai Sanggul Lintang Cuba Gantikan Dengan ‘Crown’ Ringkas Ni

Biasalah bila zaman makin maju ni style untuk pakaian pengantin lebih kepada urban dan minimalis. Jadi, dah tak ramai yang nak pakai sanggul lintang ni waktu persandingan. Cukup meletakkan tiara dan veil atas kepala. Bagi yang tak berhijab, cukup dengan sanggup bulat dan makhota menghiasi kepala.

CONTINUE READING

Bukan Datang Untuk Kutuk Pengantin, Anda Perlu Jaga Adab Sebagai Tetamu

Majlis resepsi diadakan bertujuan untuk meraikan tetamu bagi memenuhi tuntutan agama serta mengelakkan daripada sebarang fitnah berlaku pagi pasangan yang sudah bernikah. Sepatutnya ia disambut dengan meriah bila ada adanya tetamu yang hadir, tapi sehingga ke hari ini masih ada membawa sikap buruk ketika menghadiri sesebuah majlis perkahwinan. 

CONTINUE READING

Baju Kahwin Tak Nak Kembang & Ketat Sangat? Jom Tengok ‘Pattern Vogue’ A-Line

Kalau bab orang mengata kata umur 30-an baru nak kahwin siap buat grand-grand. Biarkan je lah. Kalau nak puaskan hati semua manusia memang tak dapat. Apa yang penting, majlis perkahwinan yang dibayangkan selama ini menjadi kenyataan. Cuma, kami ingin kongsikan dengan anda idea baju pengantin.

CONTINUE READING
Donna