Currently Browsing: pemanis mulut

Pejam Mata Boleh Siap! Bubur Cha Cha, ‘Simple’& Sedap

Salah satu pemanis mulut yang menjadi perhatian ramai adalah Bubur Cha-Cha. Jangan ingat hidangan ni dari orang melayu. Sebenarnya, ia adalah hidangan salah satu pencuci mulut yang terkenal dalam golongan keturunan Nyonya.

CONTINUE READING

Hanya 5 Bahan Ni Je, Puding Caramel Anda ‘Confirm’ Rasa Manis Manja & Lembut!

Tapi, kalau chuols ikut puding caramel cara kami, kos dapat dijimatkan serta rasa puding pun manis-manis manja gitchew!

CONTINUE READING

Tak Perlu Tepuk-Tepuk! Tengok Kulit Tembikai Je Dah Boleh Tahu Manis Ke Tak

Siapa yang pernah tepuk-tepuk masa pilih tembikai dulu tu mesti rasa dungunya aku, kan? Ihiks! Tak apa, bila dah tahu, praktikkan je okay? Baru nampak hebat bila kita pilih tembikai tanpa menepuk-nepuk badan tembikai.

CONTINUE READING

Donna’s Pick: Ice Age

Kali ini, mereka ke sebuah Kafe diberi nama Ice Age. Musim sejuk, makan lagi makanan sejuk, feeling duduk luar negara betul mereka dua ni, ihiks!. Jom saksikan video di bawah untuk ketahui beberapa menu yang terpilih untuk dijadikan menu hidangan. 

CONTINUE READING

Donna’s Pick: Cry O Cloud

Kali ini, mereka ke sebuah Kafe diberi nama Cry O Cloud yang terletak di Mutiara Damansara. Saksikan video di bawah untuk ketahui beberapa menu yang terpilih untuk dijadikan menu hidangan.

CONTINUE READING

Resipi Manisan Paling Mudah Di Dunia

Siapa yang lepas nikmati hidangan utama mesti nak pekena manisan atau pencuci mulut? Layankan? Tapi selalunya kita berpeluang untuk menikmatinya di majlis-majlis tertentu sebab hidangan disediakan lengkap. Tidak pun, kena hidupkan enjin dan tuju ke destinasi yang dapat memenuhi selera anda. Apa kata buat sendiri hidangan pencuci mulut, dapatlah anda layan sampai lebam. Siapa kata susah? Budak darjah 1 pun boleh buat.

CONTINUE READING
Donna