Currently Browsing: panduan

Aktiviti Yang ‘Simple’ & Seronok Bila Lepak Dengan Member Masa PKPB

Tapi, kalau selalu berinteraksi dengan kawan-kawan melalui alam maya saja, lama-lama mesti rasa tak seronok atau tak puas bersembang. Apa kata, hari cuti ni anda rancang bersama rakan-rakan anda untuk lepak bersama.

CONTINUE READING

Kerja Rumah Ini Mampu Bakar Lebih Kurang 200 Kalori Badan Anda

Terdapat beberapa aktiviti harian yang dapat membakar kalori anda sebanyak 200 dalam masa 30 hingga 1 jam. Bagi mengukuhkan kenyataan ini, menurut kajian dari Harvard Health Publishing, mereka telah menyusun beberapa aktivit kerja rumah yang mampu mengurangkan berat badan anda. Antara aktiviti yang disenaraikan adalah…

CONTINUE READING

Selain Ungkapan ‘I Love You’, Cara Ini Dapat Bantu Luahkan Rasa Sayang

Ada sesetengah individu menghadapi kesukaran untuk meluahkan perasaan sayang yang wujud dalam hati mereka. Selalunya kaum lelaki yang mengalami simptom ini. Biasalah, ego! Kita yang perempuan pula yang terhegeh-hegeh ucap 'i love you' pada mereka tapi, jika sering mengungkapkan ayat keramat ini, lama-kelamaan rasa bosan pula. Macam mana nak buat ni?

CONTINUE READING

Anak Masih Tidur Sebilik? Wanita Ini Kongsi Pengalaman Terkantoi Bila Anak Terjaga Sewaktu ‘Bersama’!

Nak dibiar tidur berseorangan, risau apa-apa terjadi bila si manja terbangun tengah-tengah malam. Tapi jika dibiar tidur bersama, suami pula merasa rengsa bila hanya mampu memandang si isteri yang sedang memeluk anak tatkala perasaan dan keinginan untuk bersama sedang memuncak naik. Udahnya bagaimana sih? 

CONTINUE READING

9 Punca Anda Hilang Kebahagiaan

Boleh dikatakan hampir semua manusia di dunia ini tidak kira lelaki atau wanita, muda mahupun tua pasti menyimpan segunung harapan untuk rasa bahagia di dunia ini. Bagaimanapun tidak semua dirahmati dengan bahagia dan kegembiraan. Segelintir daripada kita terpaksa berdepan pelbagai cabaran, kesakitan dan penderitaan. Pernahkah anda tertanya-tanya mengapa anda sukar mendapatkan kebahagiaan ? Atau mungkin anda bertanya mengapa kebahagiaan yang pernah anda miliki sebelum ini telah pun hilang. Ingin tahu punca-punca anda hilang bahagia.. jom baca lanjut!

CONTINUE READING

Malas Nak Bergerak Tapi Masih Mahu Bersama? Anda Patut Cuba Posisi Ni

Kadang-kadang pernah tak pasangan anda tolak permintaan untuk bersama dengan alasan penat, sibuk atau tak ada mood? Hmm biasalah bila dah selalu bersama pasti salah seorang diantara anda yang memberi banyak alasan untuk mengelak daripada perkara tersebut terjadi.

CONTINUE READING
Donna