Currently Browsing: murah

Mana Lagi Best Untuk Melancong ‘Open Trip’ Atau ‘Private Trip’?

Kalau anda buka je media sosial, pasti anda dapat lihat iklan atau pakej percutian yang ditawarkan oleh pelbagai agensi pelancongan yang murah sama ada di dalam negeri atau di luar negeri. Bagi yang belum berkahwin mungkin anda tidak mempunyai masalah atau dilema untuk memilih  sama ada private trip atau open trip.  Tapi bagi mak-mak dekat luar sana tu mesti anda ingin memilih yang dapat memberi keselesaan buat keluarga anda. Haa kalau nak tahu, jom tengok perkongsian di bawah! 

CONTINUE READING

Belum Tua Lagi Dah Sengal-Sengal Badan, Ikut Petua Ni Untuk Hilangkannya

Tak kisah lah tua ke muda atau pekerjaan apa sahaja anda lakukan pasti anda tahu bahawa ia akan mengundang stress yang menyebabkan tubuh badan rasa lesu dan penat. Tambah pula dengan pengambilan makanan yang tidak teratur pasti membuatkan badan anda penuh dengan angin dan sengal-sengal tambah lagi di bahagian perut. 

CONTINUE READING

Selalu Sakit Kaki Ketika ‘Jogging’? Jangan Mengeluh Cuba Tip Ni Dulu

Nak kurus cepat sampai sanggup hari-hari pergi jogging, lepas tu mula la mengeluh badan sakit, kaki lenguh. Donna faham keinginan untuk mendapatkan badan yang ideal memang menjadi idaman setiap wanita. Tapi jangan sampai memudaratkan badan, penting untuk anda tahu tujuan jogging adalah untuk mengamalkan gaya hidup sihat. 

CONTINUE READING

Sepi Seorang Ibu Tua

Pernah tak anda bayangkan sekejapppp sahaja, yang satu hari nanti anda akan  meniti waktu senja, iaitu hari  TUA. Kulit anda semakin kendur, banyak garis kedutan di wajah dan rambut kian memutih. Senyuman terukir kelat dan air mata gugur tak semena-mena kala teringatkan kenangan riuh-rendah bersama keluarga tercinta, hilai-tawa anak-anak kecil yang dahulunya memekikkan telinga kini sayup-sayup menjauh, suaranya hanya di hujung talian. Anak-anak yang dahulunya sering memeluk kita dek takut hilangnya ibu dan bapa daripada pandangan kini hanya sekali sekala muncul di depan mata, kalau bukan hari raya mungkin pilihan raya.

CONTINUE READING

Bila Lagi Nak Rasa Percutian Mewah, Ini Sebab Mengapa Anda Kena Cuba Naik ‘Cruise’!

Bagi yang suka menonton filem barat, pasti anda akan pernah lihat scene mereka di atas cruise yang penuh dengan gaya mewah dan eksklusif. Eh, perasan tak dalam cerita Pisau Cukur pun hampir keseluruhan babak melibatkan di sebuah kapal. Warna air biru tenang, disediakan pula tempat untuk melakukan aktiviti menarik sambil menikmati pemandangan, memang high class gitu! 

CONTINUE READING

Siapa Kata Mak-Mak Tak Layan Kpop, Sambil Kemas Rumah Layan Lagu Ni Memang Asyik!

Haa jangan main-main, zaman sekarang ni bukan anak muda je yang layan Kpop okay, tapi mak-mak di luar sana pun sama minat jugak tau. Orang kata muzik tidak mengenal usia githew…

CONTINUE READING
Donna