Currently Browsing: mitos

Betul Ke Termometer Infrared Boleh Rosakkan Saraf Otak?

Dr. Izzat turut menambah, non-contact termometer yang digunakan pada zaman sekarang adalah termometer infrared, bukannya menggunakan laser jadi..

CONTINUE READING

5 Kebaikkan Durian Untuk Ibu Menyusu

Mesti ada yang tak percaya kan? Terdapat 5 kelebihan yang boleh diperolehi oleh buah durian ini sebenarnya. Mari Donna terangkan kepada anda semua.

CONTINUE READING

Sebelum Derma Darah Perlu Ke Buat Test COVID-19?

“Bila musim PKP ni kami perlukan 300 unit beg dalam seminggu tapi apa yang kami dapat, lebih dari itu. Alhamdulilah! Mungkin kerana kerjasama daripada semua pihak antaranya pihak media, penderma dan semua perkhidmatan dalam negara,” terangnya dengan penuh bersemangat.

CONTINUE READING

Tak Perlu Tepuk-Tepuk! Tengok Kulit Tembikai Je Dah Boleh Tahu Manis Ke Tak

Siapa yang pernah tepuk-tepuk masa pilih tembikai dulu tu mesti rasa dungunya aku, kan? Ihiks! Tak apa, bila dah tahu, praktikkan je okay? Baru nampak hebat bila kita pilih tembikai tanpa menepuk-nepuk badan tembikai.

CONTINUE READING

Doktor Ini Jelaskan Cara Hilangkan Biji Kolestrol Bawah Mata

Jadi, kami dapatkan penerangan dari seorang doktor yang ingin dikenali Dr Sashini Seeni. Menurutnya, bagi masalah ini pertama sekali kenal pasti sama ada biji yang tumbuh pada bahagian keliling mata adalah benar-benar biji kolestrol atau tanda masalah kulit yang lain.

CONTINUE READING

Telur Punca Luka Bernanah Adalah Mitos

Penjagaan pemakanan yang betul selepas pembedahan dan kebakaran adalah penting untuk penyembuhan luka. Penjagaan pemakanan yang tidak betul akan menyebabkan luka lebih mudah terdedah kepada jangkitan dan proses penyembuhan akan menjadi lambat.

CONTINUE READING
Donna