Currently Browsing: minyak

Budak Baju Shell Cemerlang SPM Dapat Hadiah Dari Pengurus Besar Shell

Detik indah sepanjang dalam hidup Amirfufu (nama twitter) telah dimuat naik di twitter dan telah tag akaun twitter syarikat petrol pam itu sendiri. Tweet tersebut sehingga kini telah mendapat lebih 600 ribu penonton dan mendapat reply dari admin Shell dengan mengucapkan tahniah atas kejayaannya dan teruskan memberi inspirasi.

CONTINUE READING

Lucu! Telatah Nia Ramadhani Goreng Telur Jadi Bualan Ramai

Terbaru, pelakon Nia Ramadhani yang memegang watak sebagai Bawang Merah dijemput menjadi tetamu jemputan dalam sebuah rancangan terkemuka di Indonesia iaitu Ngopi Dara. Dalam rancangan tersebut Nia dan pengacara tetap diberi cabaran untuk masak telur mata kerbau. Eh! Kenapa senang sangat cabaran ni? Ha, dalam senang tu ada ada satu tragedi berlaku.

CONTINUE READING

Jimatkan Minyak Kereta Anda! Jom Belajar 5 ‘Driving Hacks’ Ni Betul-Betul

Bila tak ada kereta susah nak bergerak ke mana-mana, tapi bila dah pakai tinggi pula maintenance  kena bayar setiap bulan. Donna faham ramai di antara anda yang mengalami masalah apabila berkereta tambah lagi isu minyak cepat habis sedangkan rutin penggunaan kereta sama je. 

CONTINUE READING

Konflik Asia Barat Hingga Lonjak Harga Minyak & Emas

Harga minyak melonjak, emas mencecah paras tertinggi dalam enam tahun manakala pasaran saham menjunam selepas pembunuhan jeneral tertinggi Iran minggu lalu mencetuskan kebimbangan konflik besar di Asia Barat.

CONTINUE READING

Telan Air Liur Dibuatnya! Jom Belajar Resepi Eina Azman, Paru Goreng Berlada Pedas Kaw-Kaw

Haa bagi mak-mak dekat luar sana tu, mesti anda tahu tagline di atas kan? Donna faham, bila tak ada idea nak masak masa ni lah anda akan buka telefon dan scroll kat media sosial untuk cari resepi atau menu yang menarik untuk dihidangkan buat keluarga. Paru goreng berlada ni memang menjadi lauk kegemaran orang ramai, tambah lagi masyarakat Melayu yang suka dengan makanan pedas, memang sesuai sangat lah untuk dijadikan sebagai lauk utama untuk menu tengahari anda nanti.

CONTINUE READING

Alamak! Macam Mana Nak Hilangkan ‘Love Bite’ Malunya Kalau Mertua Tengok

Setiap kali bermanja dengan hubby mesti terbabas ada gigitan dan ciuman di bahagian leher. Perkara ini kebiasaannya akan berlaku kepada pasangan yang baru sahaja mendirikan rumah tangga, setiap kali berkasih sayang akan ada moment bila pasangan meluahkan rasa sayang dengan meninggalkan kesan berwarnah merah pada kulit. Alahai tanda gigitan di leher ni sebenarnya boleh mengganggu hari-hari anda tambah lagi bagi yang duduk dengan mertua, habis lah malunya kalau mertua ternampak, betul tak?

CONTINUE READING
Donna