Currently Browsing: minum petang

Teringin Nak Makan ‘Coconut Sweet Potato Ice Cream’ Di Bangkok? Ikut Je Resepi Ni

Kalau anda nampak sahaja ubi keledek ungu mesti anda akan tertarik dengan warna dan rasanya yang manis betul tak? Haa walaupun ubi keledek ungu ni menjadi makanan rutin buat orang dulu-dulu tapi khasiatnya memang tidak dapat disangkal lagi kerana ia mengandungi vitamin B, C, E dan zat mineral yang amat baik untuk badan. 

CONTINUE READING

Musim Cempedak Datang Lagi, Jom Buat Kek Dengan Cara Mudah

Okay dah boleh move on dengan durian, sekarang musim cempedak datang lagi.  Haa buah cempedak ni sama juga dengan durian kerana mempunyai bau yang kuat. Kalau dibuka memang bau satu rumah! Waktu petang-petang kebiasaanya anda mesti akan hidangkan cempedak goreng dan diminum bersama teh’ o panas. Tapi apa kata kali ini anda cuba buat kek cempedak yang hasilnya pasti sedap dan lembut. 

CONTINUE READING

Hanya Rm20 Untuk Hasilkan Tauhu Begedil Daging Tahap Kenyang Tersandar

Asalnya resepi tauhu begedil ini dikatakan adalah gabungan masakan Cina dan Jawa yang diinovasikan daripada begedil daging dan juga juadah seakan dimsum.” Begedil yang dihasilkan akan disumbat ke dalam tauhu kering dan dicicah dengan kuah atau sos khas. Hidangan ini sangat enak untuk dijadikan sebagai pembuka selera atau minum petang. Sumber Foto: buatoranglapo.com Tauhu begedil […]

CONTINUE READING

Resepi Mudah Cheesy Wedges Untuk Minum Petang

Cipta kelainan minum petang anda bersama keluarga dengan hidangan Cheesy Wedges buatan sendiri yang lebih jimat dan paling penting mudah untuk dihasilkan. Jika pergi ke restoran makanan segera harga untuk saiz kecil hidangan ini sekitar RM6 hingga ke RM8. Sumber Foto: pizzaexpress.com Begitu juga jika menu ini dijual di lokasi yang terletaknya foodtruck, harganya menjulang tinggi […]

CONTINUE READING

Hilang 2Kg Dalam Sebulan Selepas Minum Teh Hijau Setiap Pagi

Teh hijau adalah minuman yang membantu proses pembakaran lemak dan pada masa sama meningkatkan kadar metabolisme dalam badan. Ia juga boleh nyahkan toksin dalam badan selain melancarkan sistem pencernaan.

CONTINUE READING

Hanya 3 Barang Untuk Hasilkan Kek Krim Keju Sedap

Selain memang terbukti keenakan kek krim keju tersebut kek ini merupakan kek pilihan ramai dan viral ketika ini. Variasi kek krim keju juga mempunyai sifat unik iaitu cair di dalam mulut, di samping kombinasi yang sangat sempurna dari segi rasa. Untuk membuat kek ini, tidak sesukar mana pun.

CONTINUE READING
Donna