Currently Browsing: mertua

Buat Yang Masih Bujang, Ini Senarai Resepi Paling Mudah Untuk Anda

Kebanyakan zaman sekarang semuanya nak cepat dan mudah terutamanya bagi anda yang masih bujang tu, asal nak makan mesti beli di kedai. Haa betul tak? Tapi sampai bila nak macamtu, apa kata anda masak sendiri di rumah kan lebih jimat. Bila hidup bujang ni mesti anda mahukan sesuatu yang mudah dan ringkas, bak kata orang sebelah mata pun boleh settle hiks! 

CONTINUE READING

Tenang,Tak Perlu Sentap Dengan Kata-Kata Mertua

Pernah dengar tak orang kata, berkahwin ni bukan hanya komitmen kepada suami malah juga kepada keluarga mertua. Macam-macam cara memikat hati mertua pernah Donna kongsikan, namun bagaimanapun tak semua mertua akan terpikat dengan cara yang anda gunakan. Ada kalanya kita tetap terpaksa menahan sabar dan menadah telinga dengan kata-kata kurang manis daripada mertua. Mungkin perkongsian ini dapat membantu buat anda menantu-menantu semua.

CONTINUE READING

Whoa! Ini Jawapan Untuk Makcik Bawang Bila Tanya Pasal Kawin

Kalau bagi jawapan hanya disebabkan kerja mesti bunyinya agak cliche

CONTINUE READING

Kuatkan Hati Bila Beraya Di Rumah Mertua

Semua mesti tengah on mood raya kan? Sedar tak sedar, dah masuk minggu terakhir berpuasa. Ada yang sibuk sediakan kelengkapan untuk anak-anak, yang si suami pula jangan lupa service kereta awal-awal untuk memudahkan perjalanan balik kampung nanti. Tapi, tahun ni turn anda beraya di rumah mertua?

CONTINUE READING

Pesanan Buat Suami Isteri Yang Selalu Gaduh ‘Time’ Balik Raya!

Bawa mertua anda beraya di rumah kampung anda! Haa mesti anda tak pernah terfikirkan?

CONTINUE READING

Berperang Dengan Biras! Lebih Rumit Bila Hati Tak Sebulu

Jika masalah dengan  mertua pun anda sudah pening, ni kan pula kes dengan biras pasti membuatkan ia bertambah complicated! 

CONTINUE READING
Donna