Currently Browsing: melancong

Jom Cipta Percutian Mencabar! Sewa ‘Jeep’ Untuk Ikuti ‘Lava Tour Merapi’ Memang Terbaik

Dah bosan dengan percutian yang terlalu santai? Mahu kan sesuatu yang lebih ekstrem dan mencabar? Untuk pengetahuan anda kini Jogjakarta semakin mendapat tempat di hati pelancong terutamanya daripada Malaysia. Bagi pasangan yang baru sahaja berkahwin mungkin Bali adalah tempat kegemaran untuk dikunjungi, tetapi tidak lagi sekarang. 

CONTINUE READING

5 Tempat Makan ‘Muslim-Friendly’ Wajib Serbu Bila Travel Ke Jeju!

Perkara yang menggusarkan ramai pihak setiap kali ingin melancong adalah apabila ingin mencari makanan halal buat anda yang beragama islam. Jika nak senang, boleh je bawa makanan segera daripada Malaysia sebagai bekal. Namun, tidakkah anda teringin untuk merasai makanan tempatan yang terkenal dengan keunikkannya tersendiri?

CONTINUE READING

Pasport & Visa: Tak Perlu Cuak ‘Fly’ Seorang Diri, Baca Tip Ni Untuk Bantu Anda

Tak semua orang berkemampuan untuk melancong sana sini, tambah lagi jika di luar negara. Bila dah jadi dewasa dan mempunyai gaji sendiri baru lah nak merasa dan ada kesempatan untuk lihat keindahan negara orang. Mungkin anda yang sedang baca artikel ini tidak mempunyai pengalaman untuk ‘terbang’ jauh.

CONTINUE READING

Takut Ditipu Agensi Pelancongan? Baca Tip Keselamatan Ini Sebelum Anda Buat Keputusan

Buat kaki ‘travel’ bercuti dengan menggunakan perkhidmatan agensi pelancongan mungkin adalah cara terbaik untuk memastikan jadual perjalanan dapat dilakukan dengan lebih teratur. Hampir 300 individu tertipu baru-baru ini oleh agensi pelancongan yang melibatkan kerugian sebanyak dua juta hanya kerana pakej yang ditawarkan terlalu murah berbanding dengan perkhidmatan yang diberikan. Memang tak masuk akal! 

CONTINUE READING

4 Sebab Mengapa Anda Perlu Pilih Pulau Kapas Sebagai Destinasi Untuk Bercuti

Dekat Malaysia ni memang banyak pulau cantik, salah satunya adalah Pulau Kapas di Terengganu. Tapi pernah terfikir tak mengapa ianya dipanggil sebagai Pulau Kapas? Haa ini kerana keindahan pulau dan pasir putih yang halus seperti kapas membuatkan ramai yang berkunjung di sana dan menjadikan sebagai destinasi untuk bercuti bersama keluarga. 

CONTINUE READING

Mana Lagi Best Untuk Melancong ‘Open Trip’ Atau ‘Private Trip’?

Kalau anda buka je media sosial, pasti anda dapat lihat iklan atau pakej percutian yang ditawarkan oleh pelbagai agensi pelancongan yang murah sama ada di dalam negeri atau di luar negeri. Bagi yang belum berkahwin mungkin anda tidak mempunyai masalah atau dilema untuk memilih  sama ada private trip atau open trip.  Tapi bagi mak-mak dekat luar sana tu mesti anda ingin memilih yang dapat memberi keselesaan buat keluarga anda. Haa kalau nak tahu, jom tengok perkongsian di bawah! 

CONTINUE READING
Donna