Currently Browsing: masak

Lelaki Ni Tunjuk Penyelesaian ‘Bijak’ Bila Nak Lepak Tapi Isteri Minta Tolong

Sebuah video tular di media sosial telah menarik perhatian kami. Video tersebut menunjukkan seorang lelaki menyelesaikan dilema yang sering dihadapi kebanyakan suami bila isteri minta tolong kerja rumah. Ha, jangan jalan penyelesaian yang merepek sudahlah.

CONTINUE READING

Resipi Ayam ‘Crispy’ Krap Krup Krap Paling Asyik!

Sebenarnya, kalau nak dapatkan rasa dan tekstur makanan yang sedap bukan menggunakan bahan yang mahal tapi sebenarnya menggunakan kesabaran dan kreativiti untuk jadikan satu hidangan itu sedap. Siapa yang selalu jadikan dapur tempat ‘mainan’ mereka pasti tahu mix and match bahan masakan. Jangan ingat pakaian je boleh mix and match ye! Masakan pun boleh. So, jom kami tunjukkan hidangan ayam goreng rare.

CONTINUE READING

Tip Memasak Paling Sempoi Jika Anda Ingin Melancong Ke Luar Negara

Aktiviti melancong ni memang best tambah lagi kalau dapat pergi dengan keluarga dan bercuti di luar negara. Tapi salah satu perkara yang sukar ketika melancong di negara asing adalah dari segi dapat makanan halal betul tak? Mungkin ada setengah kawasan yang terdapat makanan halal tetapi harganya lebih mahal daripada biasa.

CONTINUE READING

Ketahui Cara Menerap Minat Kepada Kanak-Kanak Terhadap Sesuatu Perkara

Percaya atau tidak, ramai di antara kita terkeliru setiap kali membuat keputusan berkaitan kehendak anak? Tidak kira sama ada ibu bapa muda atau yang sudah mempunyai asas dan pengalaman membesarkan anak, tentu pernah sesekali timbul ragu-ragu dalam menyelesaikan hal ini.

CONTINUE READING

Buat Yang Masih Bujang, Ini Senarai Resepi Paling Mudah Untuk Anda

Kebanyakan zaman sekarang semuanya nak cepat dan mudah terutamanya bagi anda yang masih bujang tu, asal nak makan mesti beli di kedai. Haa betul tak? Tapi sampai bila nak macamtu, apa kata anda masak sendiri di rumah kan lebih jimat. Bila hidup bujang ni mesti anda mahukan sesuatu yang mudah dan ringkas, bak kata orang sebelah mata pun boleh settle hiks! 

CONTINUE READING

Hidangan Sarapan Pagi 10 Minit, Resipi Ini Mampu Jimatkan Masa

Bukan nak merungut tapi itulah rutin seorang wanita yang bekerja dan mempunyai keluarga. Kalau boleh semua benda nak settle dengan cepat. Ha.. berita baik untuk anda sebab artikel ni sangat sesuai sebab kami nak kongsikan beberapa resipi hidangan telur hanya dalam masa 10 minit! Antaranya…

CONTINUE READING
Donna