Currently Browsing: malaysia

Buntu Idea Untuk ‘Door Gift’ Majlis Kahwin? Meh Usha Senarai Best Ni

Dalam banyak-banyak persiapan perkahwinan yang dilakukan, selalunya hal yang satu hal ni selalu terlepas pandang. Kadang-kala terkurang, adakalanya terlebih-lebih pula bajetnya. Door gift atau buah tangan pengantin kepada tetamu sungguh istimewa kerana ia menandakan terima kasih daripada pengantin dan keluarga kepada tetamu yang hadir memeriahkan majlis bahagia mereka. Dan mengaku atau tidak, selalunya door gift ni antara yang dinanti-nantikan oleh tetamu yang hadir. Ada yang siap berteka-teki akan hadiah apakah yang bakal diterima nanti.

CONTINUE READING

Uyaina Arshad Pilih Jadi Pengacara Berbanding Peguam

Kepada anda yang sering menonton siaran Wanita Hari Ini, sebuah rancangan berbentuk ilmiah di TV3 sudap pasti kenal dengan pengacara dan pelakon, Uyaina Arsyad. Untuk pengetahuan, Uyaina merupakan graduan ijazah Sarjana Muda Undang Undang di sebuah Universti awam.

CONTINUE READING

“Kerja Gojek, Foodpanda Tu Semua Tak Bermaruah..” – Isu Belanjawan 2020

Apa yang menarik lagi tentang isu ini apabila sebuah video yang dimuat naik oleh penyanyi rap, Ariz Ramli atau lebih dikenali dengan panggilan Caprice menjadi tular tentang isu belanjawan 2020. Apa yang dia cakap tu? Ada yang tak puas hati ke?  

CONTINUE READING

Anda Nak Bercuti Dengan Tenang? Elak 5 Makanan Ini Sebelum Menaiki Kapal Terbang

Aktiviti melancong mesti lah sesuatu perkara yang menyeronokkan betul tak? Tapi kadang kala ramai di antara anda terlepas pandang atau memang remeh tentang keselamatan dan kesihatan sebelum berangkat ke destinasi yang hendak dituju. Kebiasaanya bagi yang bercuti dengan menaiki kapal terbang anda sering terlupa tentang pemakanan yang betul sebelum anda terbang menaiki pesawat. 

CONTINUE READING

Ini Rahsia Aiskrim Malaysia Lembut Dan Berkrim, Anak Anda Pasti Sukakannya!

Sebut je pasal aiskrim, mesti anak- anak suka betul tak? Biasalah zaman sekarang ni bila scroll je Facebook mesti akan nampak orang share gambar aiskrim malaysia. Bukan anak je yang suka, mak pun boleh telan air liur hiks! Walaupun nampak caranya mudah tapi ramai yang masih lagi tidak tahu untuk menjadikan tekstur aiskrim tersebut lembut dan rasanya berlemak. 

CONTINUE READING

Wanita Samoa Buang Bayi Di Tandas Tugu Negara, Di Mana Belas Kasihan Seorang Ibu?

Kejadian tersebut berlaku di Tugu Negara kerana suspek adalah salah seorang peserta kursus kesihatan yang dibawa melawat ke Tugu Negara oleh pihak penganjur untuk sesi lawatan. Si kecil yang tidak bersalah dan hanya kerana ibunya panik, dia dibuang tanpa sempat diberia kasih sayang. Di mana letaknya belas kasihan seorang ibu yang melahirkan zuriatnya?

CONTINUE READING
Donna