Currently Browsing: malaysia

Kecoh Tentang Umrah DIY & ‘Backpacker’, Sebenarnya Boleh Ke Tak?

Erti kata lain, daripada A hingga Z semua urusan diatur sendiri. Tiada mutawwif atau pegawai yang akan menguruskan seperti syarikat travel lain dan kalau kita google umrah DIY pun dah banyak confession rakyat Malaysia buat umrah guna cara ni, siap bagi tip lagi. Tapi, pernah tak anda terfikir umrah cara ini dibenarkan atau tidak?

CONTINUE READING

Ramai Bising Bila Air Zam Zam Dilarang Jualannya, Baca Ni Dulu…

Semalam kecoh di media sosial kes pengharaman Air Zam Zam selepas pemberitahuan menerusi Berita TV3. Namun, sebab pengharaman tidak dinyatakan sehinggakan orang ramai meluahkan rasa kesal mereka. Mana tidaknya, air arak tidak diharamkan untuk penjualan tapi Air Zam Zam diharamkan pula sedangkan Air Zam Zam air yang suci. Lebih menjadi isu lagi, denda 10 ribu atau 2 tahun pnjara.

CONTINUE READING

Sisi Selebriti : Aina Abdul

Kalau sebut je nama Aina Abdul memang sudah tidak asing lagi, bakatnya yang terserlah sejak Mentor Legend dan telah menjuarai salah sebuah kategori di World Championship of Performing Arts yang berlansung di Los Angeles. Memang tak dapat dinafikan lagi, walaupun digelar sebagai artis baru tapi bakatnya memang setanding seperti artis veteran. 

Kalau nak tahu lebih menarik tentang selebriti kesayangan anda, jom lihat video dibawah! 

CONTINUE READING

Bukan Setakat Sedap Tapi ‘Confirm’ Kenyang, Ni Makanan Wajib Anda Cuba Di Busan!

Bagi yang pernah menonton filem korea tu, pasti anda tidak akan terlepas dimana ada babak mereka berhenti di tepi jalan untuk mencuba makanan ‘street food’. Haa dah la musim sejuk lepastu makan pula sesuatu yang panas memang feeling habis! Anda pun mula lah terliur kan hiks. Donna faham, makanan korea ni memang sudah menjadi pilihan masyarakat Malaysia dan ramai yang tidak melepaskan peluang untuk melancong ke sana bagi merasai sendiri keenakan kepelbagai hidangan di sana. 

CONTINUE READING

Setiap Anak Ada ‘Superpower’ Tersendiri. Ibu Bapa Jangan Mudah Rasa ‘Down’

Pernah terfikir tak yang ramai budak-budak zaman kini semakin bijak dan cepat matang. Sejak umur sekecil 2 tahun ada yang sudah petah menguasai dua bahasa seperti berbahasa Ingeris dan Melayu. Persaingan sengit tersebut membuatkan ibu bapa cepat panik sekiranya anak mereka ketinggalan ke belakang. Bila dah panik, mulalah tekanan diberikan kepada si anak yang masih kecil dan akhirnya bakal membuatkan mereka stres.

CONTINUE READING

Tahniah! Farah Ann Sumbang Emas Untuk Malaysia Untuk Sukan SEA 2019

Ratu gimnastik artistik negara Farah Ann Abdul Hadi menutup tirai kempen Sukan SEA 2019 di Manila dengan penuh bergaya apabila dia membawa pulang 3 emas. Selepas mengungguli saingan individu keseluruhan dan palang bertingkat, Farah membuktikan kehebatannnya apabila mempertahankan emas acara senaman lantai semalam, Rabu 6 Disember

CONTINUE READING
Donna