Currently Browsing: makeup

Dapatkan Bulu Mata & Kening Tebal Secara Alami Dengan Tip Mudah Ni

Hai cemburunya bila tengok bulu mata dan kening orang lain lebat. Tak payah dah susah-susah nak makeup tebal lepas tu pakai pula bulu mata palsu. Nanti bila buang je makeup terus muka macam hantu hiks! Sebenarnya anda tak perlu pun semua untuk menambahkan lagi kejelitaan pada wajah. 

CONTINUE READING

‘Home Remedy’: Sapu Minyak Badam Manis Untuk Hilangkan Gelap Bawah Mata

Jenuh la nak tepek concealer banyak-banyak bawah mata, bila dah tengahari mula la nampak kelabu. Panda eyes ni bukan hanya berpunca daripada tidak cukup tidur, kadangkala bagi anda yang mempunyai genetik agak sukar untuk hilangkannya walaupun dah guna pelbagai produk. 

CONTINUE READING

Bajet Lari? Ini Tip Penting Kalau Tak Nak ‘Shopping’ Barang ‘Makeup’ Ikut Nafsu

Hey women! Bagi anda yang bukan kaki makeup tu, pernah tak teringin nak terjebak dalam dunia solekan tapi takut bajet tak cukup? Yelah zaman sekarang ni, kalau buka je media sosial mesti nampak wanita-wanita cantik siapa je yang tak jealous. Nak nampak cantik ni bukan kena duduk diam ye, tapi usaha tu penting.

CONTINUE READING

Tak Perlu Malu! Guna Helah Ni Kalau Nak Sorok ‘Double Chin’

Memiliki 'doublechin' ni memang sesuatu perkara yang menakutkan buat kaum hawa. Untuk pengetahuan anda, ia sebenarnya adalah lemak yang berlebihan di bawah dagu yang sering membuatkan anda berasa tidak selesa dan kurang keyakinan. Tapi jangan risau, tak perlu berhabisan duit untuk pergi ke klinik kecantikan untuk buat rawatan tu semua. Jom lihat di bawah, 4 teknik solekan mudah untuk hilangkannya! 

CONTINUE READING

Pakai ‘Baby Powder’ Je? Ini Helah Yang Anda Belum Tahu

Ia bukan digunakan untuk finishing makeup sahaja, tetapi bagi sesiapa yang mempunyai masalah rambut sehingga lah bau badan pun boleh pakai bedak bayi sebagai bahan bagi membantu menyelesaikan masalah harian anda. Nak tahu lebih lanjut, jom teruskan pembacaan pada artikel ini dan jangan lupa untuk kongsikan kepada rakan anda yang lain. Sharing is caring gitu! 

CONTINUE READING

‘Sayang Tak Nak Tanggalkan Solekan Sebelum Ambil Wudhuk?’, Ini Balas Mira Filzah.

Baru-baru ini, Mira ada berinteraksi bersama para peminatnya di Instagram dimana mereka boleh bertanya mengenai apa sahaja soalan menerusi aplikasi Ask Me Question. Beberapa soalan telah diutarakan peminat antaranya adakah pelakon drama Pujaan Hati Kanda ini rasa ‘sayang’ atau tidak untuk menanggalkan solekan sebelum mengambil wudhuk.

CONTINUE READING
Donna