Currently Browsing: make up

Sebelum Beli Produk, Boleh Periksa Kulit Dulu Di Sephora Farenheit88!

Bila cakap bab make up, wanita mana yang tak suka kan? Yang mana malas nak bersolek pun paling tidak akan ada bedak asas dan lipstick dalam beg tangan. Dengan bersolek walau hanya secalit lipstick mampu membuatkan anda lebih yakin dan pastinya mampu mengubah penampilan sedia ada. 

CONTINUE READING

Penting Ke Serum Untuk Kulit?

Kulit orang lain-lain, tak boleh samakan kulit wajah kita sama dengan orang lain sebab faktor pemakanan, gaya hidup, cuaca, dan suasana pekerjaan atau rumah dalam pembentukan tekstur kulit wajah kita. Itu yang ada sesetengah sesuai pakai krim tapi ada sebaliknya. Kalau pakai, mungkin lagi teruk. Bergantung pada kulit individu.

CONTINUE READING

“Ladies! Jangan Lupa Check Tarikh Luput Produk Make Up,” – Neelofa

Tapi senarai barang yang kami senaraikan tadi bukan tak boleh guna langsung lepas habis tarikh luput cuma kualiti dia dah hilang. Erti kata lain, bila guna dah tak best macam awal-awal beli haritu. Untuk pengetahuan anda semua lagi, produk solekan wajah pun ada tarikh luput dia juga tau?

CONTINUE READING

Nak Wajah Kelihatan ‘Fresh’ Ketika Berbuka? Jom Cuba ‘Makeup Look’ Ini

Jadi apa kata anda cuba makeup look ini yang mampu membuatkan anda kelihatan ‘fresh’ dan cantik. Bila masuk sahaja bulan ramadhan, pasti ada diantara anda yang tiada mood untuk bersiap. Tidur tak cukup dan dehidrasi yang akan membuatkan wajah anda kelihatan pucat dan kusam.

CONTINUE READING

Wajah Nampak Tua Hanya Sebab Salah ‘Make Up’?

Solekan yang betul membuatkan para wanita kelihatan cantik dan terserlah. Ada juga yang berpendapat dengan solekan ia membuatkan kita lebih yakin untuk tampil ke hadapan. Tetapi sedar atau tidak, terdapat ramai golongan wanita yang tidak menitikberatkan tentang rutin solekan yang dilakukan setiap hari. Ini kerana kadangkala wanita sudah terbiasa dengan rutin solekan tanpa menyedari ia tidak lagi berkesan akan kerana perubahan kulit dari masa ke masa. Kesilapan solekan mampu membuatkan wajah anda cenderung untuk kelihatan lebih tua dari usia. Salah satu kesilapan rutin solekan adalah tidak memakai bedak asas. 

CONTINUE READING

Trik Solekan Paling Asas Semua Wanita Perlu Tahu

Bersolek adalah hak individu. Ada yang mengatakan diri tidak perlu disolek untuk tampak semulajadi atau hidup tidak dalam kepura-puraan. Janganlah begitu ya! Bersolek bukan bermaksud untuk menjadikan anda sebagai  tarikan kepada orang lain. Ia cukup sekadar untuk memberi anda sedikit kesegaran atau kelihatan bermaya dalam situasi tertentu.

CONTINUE READING
Donna