Currently Browsing: make up

Wipe Tissue Buang Make Up, Tengok Kesannya Pada Kulit!

Selama ini ramai yang menyangka menggunakan wipe untuk menyingkirkan make-up pada muka adalah perkara yang selamat. Walau bagaimanapun, sangkaan itu adalah salah! Jangan sangka wipe-tissue sentiasa selamat digunakan ya!

CONTINUE READING

Tak Merokok Pun Tapi Bibir Hitam! 5 Punca Bibir Hitam

Masih ramai lagi wanita yang tidak sedar mengapa bibir kita ni bertukar menjadi gelap. I mean, pelbagai jenis rutin dah pun kita buat. Kulit dah cantik, eyelash dah lentik but hold it?! Bibir pula makin gelap.

CONTINUE READING

Salah Tonyoh Macam Badut, Ini Cara Pakai Blusher Dengan Betul Ikut Bentuk Muka

Untuk memudahkan anda jom tengok cara sapu blusher dengan betul mengikut jenis muka. Tak perlu nak menghadap video belas-belas minit. Cuma anda kena kenal pasti bentuk muka dan lihat bahagian kawasan pipi mana yang perlu sapu blusher. Jom!

CONTINUE READING

Sebelum Beli Produk, Boleh Periksa Kulit Dulu Di Sephora Farenheit88!

Bila cakap bab make up, wanita mana yang tak suka kan? Yang mana malas nak bersolek pun paling tidak akan ada bedak asas dan lipstick dalam beg tangan. Dengan bersolek walau hanya secalit lipstick mampu membuatkan anda lebih yakin dan pastinya mampu mengubah penampilan sedia ada. 

CONTINUE READING

Penting Ke Serum Untuk Kulit?

Kulit orang lain-lain, tak boleh samakan kulit wajah kita sama dengan orang lain sebab faktor pemakanan, gaya hidup, cuaca, dan suasana pekerjaan atau rumah dalam pembentukan tekstur kulit wajah kita. Itu yang ada sesetengah sesuai pakai krim tapi ada sebaliknya. Kalau pakai, mungkin lagi teruk. Bergantung pada kulit individu.

CONTINUE READING

“Ladies! Jangan Lupa Check Tarikh Luput Produk Make Up,” – Neelofa

Tapi senarai barang yang kami senaraikan tadi bukan tak boleh guna langsung lepas habis tarikh luput cuma kualiti dia dah hilang. Erti kata lain, bila guna dah tak best macam awal-awal beli haritu. Untuk pengetahuan anda semua lagi, produk solekan wajah pun ada tarikh luput dia juga tau?

CONTINUE READING
Donna