Currently Browsing: makanan

Bekal Unik Tapi Seram! Lihat Bagaimana Wanita Ini Bekalkan Makanan Untuk Suami Bertuah

Lepas ni bolehlah sampaikan sesuatu pada suami melalui corak bekal makanan. Misalnya, kalau anda merajuk, buat je makanan yang menunjukkan ekspressi wajah sedang marah dan kalau nak shopping hujung minggu ni, buat je bekal makanan isnin sampai jumaat berunsurkan beg tangan, kepingan duit, baju, ihiks! 

CONTINUE READING

Tak Payah Beli, Mak-Mak Kena Cuba Resepi ‘Corn Dog Cheese’ Leleh!

Bila dah habis gelombang Kdrama, haa sekarang ni makanan masyarat Korea pula menjadi pilihan orang kita. Memang tidak dapat dinafikan ramai diantara anda yang mengambil peluang untuk melancong ke sana untuk menikmati hidangan dan mempelajari budaya di sana. 

CONTINUE READING

Kuih Tradisional Paling Senang Nak Buat! Jom Belajar Resepi Onde-Onde Inti Kelapa

Kalau bab memasak lauk pauk memang nombor satu, tapi bila mak mertua panggil suruh buat kan kuih untuk minum petang. Alamak cepat cepat google resepi! Donna faham, sesetengah wanita pasti mempunyai kelebihan masing-masing ada yang pandai masak masakan Melayu ada juga pandai buat kuih. 

CONTINUE READING

Nak Cegah Penyakit Diabetes Pada Peringkat Awal, Ibu Bapa Perlu Jadi ‘Kejam’?

Coklat atau gula-gula memang menjadi kegemaran buat kanak-kanak kerana ia adalah satu snek ringan yang mempunyai rasa yang manis. Sebagai ibu bapa anda perlu lebih ‘kejam’ dengan tidak membiasakan mereka makan makanan atau minuman yang manis demi kesihatan tubuh badan untuk masa hadapan. 

CONTINUE READING

Teringin Nak Makan Bihun Sup Utara? Jom Cuba Resepi Paling ‘Simple’ Ni

Takkan nak ‘order fast food’ je untuk mereka? Haa apa kata anda beralih kepada sesuatu yang lebih menarik dan mudah untuk disediakan iaitu bihun sup utara. Hidangan ini amat sesuai buat semua peringkat umur, sama ada kanak-kanak mahupun golongan dewasa kerana ia berasaskan sup dan sayuran. Jadi anda tidak perlu risau, bagi yang suka pedas anda boleh sediakan kicap cili yang padu hanya dengan menggunakan bahan mudah. 

CONTINUE READING

Salah Pilih Sendiri Rugi! Jom Belajar Pilih Ayam Berkualiti Di Pasar

Kalau dekat pasar atau mana-mana kedai runcit, kami lihat kebanyakannya akan main ambil je ayam yang ada depan mata tanpa membelek keadaan ayam tersebut. Bukan apa, kalau boleh biarlah kita dapat beli dan masak ayam yang segar dan berkuailiti. Nak ke makan atau hidangkan ayam yang dah lama dan tak segar?

CONTINUE READING
Donna