Currently Browsing: makanan

Mudah! Tumis Kacang Panjang Bersama Telur Masin

Setiap orang ada cara masak mereka yang tersendiri. Google la resipi ni di internet, pasti anda akan lihat bahan dan cara penyediaan yang berbeza. Jadi tujuan kami buat artikel ni adalah ingin kongsikan cara kami tumis kacang panjang bersama telur masin cara mudah, senang dan sedap! 

CONTINUE READING

Kena Tahu Beza 8 Jenis Cili Ini

Di Malaysia terdapat beberapa jenis cili yang dijual di pasar raya. Siapa penggemar cili pasti sudah tahu 8 jenis cili yang kami akan bincangkan ini. Pada yang terkejut cili mempunyai banyak jenis, jom ikuti senarai kegunaan dan ciri-ciri kesemua cili yang ada di Malaysia.

CONTINUE READING

Jangan Salah Beli! Ini Beza Antara Tin Ikan Sardin Dengan Tin Ikan Mackerel

Para suami kalau isteri minta tolong belikan tin ikan pastikan you guys tanya dulu ikan jenis apa okay? Sardin atau Mackerel. Melainkan isteri anda tak kisah ikan yang mana satu asalkan balik dari kedai bawa tin bewarna merah kuning.

CONTINUE READING

Bila Lelaki Masuk Dapur, Imam Muda Ashraf Tunjuk Skill Memasak

Para suami, bantulah apa yang patut seperti membeli barang tapi sebaliknya pula terjadi pada Imam Muda Ashraf apabila dia sendiri ke dapur menunjukkan bakat terpendamnya. Bakat apa tu?

CONTINUE READING

Bila Situasi Gawat, Hidangan Ikan Talapia Masak Taucu Pun Dah Ok!

Kalau sekarang ni pergi pasaraya nak beli bahan basah seperti ayam, ketam, sotong, udang dan kerang kemungkinan besar stok habis! Apa yang tinggal hanyalah beberapa jenis ikan yang jarang kita masak. Masak taucu je la! Tengah keadaan genting macam ni, masak simple-simple je. Nak masak meriah, confirm banyak bahan penting habis. Jom kita tengok resipi ni.

CONTINUE READING

Mak-Mak Kena Rajin Masak Di Rumah Elak Risiko Virus

Bukan niat kami nak memburukkan peniaga yang buat food delivery cuma kami ambil langkah berhati-hati. Mungkin ada sesetengah peniaga menjaga kebersihan kerana fikir kesihatan pembeli tapi bagaimana pula kalau yang menjual semata untuk mendapatkan keuntungan?

CONTINUE READING
Donna