Currently Browsing: makanan laut

Masuk Mulut Je Cair, Apa Khasiat Tiram?

Menariknya lagi, kebanyakan orang korea akan makan tiram mentah macam tu je dengan perahan lemon! Tapi bagi yang tekak tak boleh nak terima makanan mentah, ada je hidangan tiram yang dimasak. Tapi bukan hidangan tiram kami nak ketengahkan. Apa yang kami ingin kongsikan adalah khasiat tiram.

CONTINUE READING

Bukan Setakat Sedap Tapi ‘Confirm’ Kenyang, Ni Makanan Wajib Anda Cuba Di Busan!

Bagi yang pernah menonton filem korea tu, pasti anda tidak akan terlepas dimana ada babak mereka berhenti di tepi jalan untuk mencuba makanan ‘street food’. Haa dah la musim sejuk lepastu makan pula sesuatu yang panas memang feeling habis! Anda pun mula lah terliur kan hiks. Donna faham, makanan korea ni memang sudah menjadi pilihan masyarakat Malaysia dan ramai yang tidak melepaskan peluang untuk melancong ke sana bagi merasai sendiri keenakan kepelbagai hidangan di sana. 

CONTINUE READING

Jom Belajar Masak Kari Ketam ‘Style’ Sri Lanka ‘Confirm’ Terangkat!

Ada tak yang kenal Mark Weins? Dia adalah salah seorang youtuber terkenal dan selalu buat review tentang makanan. Bila nampak Weins cuba makanan laut seperti ketam nipah di Sri Lanka ish meleleh air liur dibuatnya! Nak pergi Sri Lanka entah bila pula kan, jadi apa kata hari ini Donna kongsikan pada anda semua bagaimana cara masak kari ketam style Sri Lanka.

CONTINUE READING
Donna