Currently Browsing: makan malam

Hidangan Istimewa Resepi Hujung Minggu, Tak Perlu Susah-Susah Fikir!

Yes akhirnya weekend dah tiba, haa masa ni lah anda boleh rehat kan minda dan rancang aktiviti menarik dengan keluarga. Tapi buat mak-mak dekat luar sana mesti tengah pening kan nak masak apa. Bila dah bersama anak-anak dan suami, aktiviti wajib yang mampu memeriahkan lagi suasana adalah dengan melakukan makan-makan.

Bagi anda yang buntu atau kehabisan idea nak masak apa, ikut je resepi di bawah dan yang penting jangan lupa kongsikan juga dengan kawan-kawan yang lain agar dapat memudahkan kerja anda di dapur! 

CONTINUE READING

Sedapnya! Jom Ikut 3 Idea Resipi Telur Ringkas Untuk Makan Malam Yang Lengkap

Nak makan apa ye malam ni? Haa persoalan tu pasti sering menganggu anda, tambah lagi buat para suri rumah sampai kehabisan idea untuk masak hidangan apa buat keluarga. Donna faham kadangkala pasti anda tercari-cari idea resepi yang mudah dan sedap untuk dimakan, jadi daripada anda hanya makan mi goreng segera apa kata anda cuba 3 idea resepi telur ringkas untuk makan malam yang lengkap! 

CONTINUE READING

Nak Dinner Ala Korea? Malam Ni Jom Masak Ayam Goreng Pedas Korea!

Kalau tengok drama korea, pasti anda pernah melihat satu babak di mana mereka memaparkan hidangan mereka seperti kimchi, ayam pedas, ramen, atau beras pulut yang dimakan begitu saja! Dalam hati, mula berkata sendirian, sedap ke rasa makanan mereka? Hah! Selepas anda baca artikel ini, persoalaan itu tidak lagi bermain dalam fikiran anda kerana kami akan […]

CONTINUE READING

Makan Malam Bukan Punca Gemuk Lah!

Waktu makan malam paling sesuai 6.30 petang hingga 8.30 malam. Sekiranya berasa lapar dan tidur lewat, pilih buahan, roti, biskut atau susu suam sebagai snek.” Demi mendapatkan berat dan bentuk tubuh ideal, ramai individu mengelakkan makan pada waktu malam kerana meyakini tindakan itu mendorong pertambahan berat badan. Seperti pengambilan sarapan dan makan tengah hari, makan […]

CONTINUE READING
Donna