Currently Browsing: Maggi

Rasa Macam Di Kedai! Ini Resepi Tomyam Santai Thai Paling Sedap & Mudah

Hidangan tomyam memang sudah menjadi pilihan rakyat Malaysia gabungan rasa masam dan pedas membuatkan ramai yang menjadikan ia menu utama untuk makan malam. Bagi anda dan keluarga yang gemar sangat makan tomyam di kedai, apa kata anda cuba resepi ini tomyam santai thai yang sedap dan mudah untuk disediakan. 

CONTINUE READING

‘Trick’ Memasak Paling Sempoi Buat Mak-Mak Yang Sibuk Bekerja

Wanita ni sifatnya memang jenis yang multitask, sambil memasak masa tu juga lah kemas rumah. Pengurusan masa ni sangat penting bukan hanya untuk kaum wanita sahaja, malah untuk para suami pun kena peka tau. 

CONTINUE READING

Kuih Tradisional Paling Senang Nak Buat! Jom Belajar Resepi Onde-Onde Inti Kelapa

Kalau bab memasak lauk pauk memang nombor satu, tapi bila mak mertua panggil suruh buat kan kuih untuk minum petang. Alamak cepat cepat google resepi! Donna faham, sesetengah wanita pasti mempunyai kelebihan masing-masing ada yang pandai masak masakan Melayu ada juga pandai buat kuih. 

CONTINUE READING

Tak Perlu Risau Masak Nasi Terlebih Air, Ikut Je Petua Ni…

Ramai orang kata, wanita ni kalau tak pandai masak nasi memang memalukan tambah lagi kalau 'makcik-makcik bawang' ada habis semua dia ceritanya. Mungkin anda sering mengalami masalah di dapur seperti nasi mentah atau lembik walaupun sukatan air diletak dengan betul. 

CONTINUE READING

Teringin Nak Makan Bihun Sup Utara? Jom Cuba Resepi Paling ‘Simple’ Ni

Takkan nak ‘order fast food’ je untuk mereka? Haa apa kata anda beralih kepada sesuatu yang lebih menarik dan mudah untuk disediakan iaitu bihun sup utara. Hidangan ini amat sesuai buat semua peringkat umur, sama ada kanak-kanak mahupun golongan dewasa kerana ia berasaskan sup dan sayuran. Jadi anda tidak perlu risau, bagi yang suka pedas anda boleh sediakan kicap cili yang padu hanya dengan menggunakan bahan mudah. 

CONTINUE READING

Nama Memang Pelik Tapi Sedap! Wajib ‘Try’ Tart UFO Di Sandakan Sabah

Buat ‘food lovers’ mesti anda ingin cuba rasa makanan yang lain daripada biasa betul tak? Bagi sesiapa yang sekarang ni berada di pekan kecil di Sandakan Sabah jangan ingat tiada makanan sedap tau. Haa walaupun di sana terkenal dengan makanan laut dan mempunyai tarikan alam semula jadi tapi di sana terdapat syurga makana yang tersembunyi! 

CONTINUE READING
Donna