Currently Browsing: mabuk

Aduh, Ada Pula Yang Minum ‘Hand Sanitizer’!

Perlu ditekankan bahawa hand sanitizer yang berasaskan alkohol tidak boleh ditelan apalagi jika ia mengandungi metanol dan etanol. Jika tersilap langkah, anda bakal berhadapan dengan puning, muntah, sakit perut dan rasa tak stabil.

CONTINUE READING

Pemandu Mabuk Buat Hal Lagi, Kali Ni Langgar Gerai Pula

Tengoklah tu, habis bahan jualan berterabur atas jalan, aduh! Kasihannya pemilik gerai tu. Nak cari rezeki tapi rugi pula pulangannya.

CONTINUE READING

“Dah Mabuk, Takyah Drive..” – Pemandu Grab ‘Share’ Gambar Ketika Hantar Orang Mabuk

“Aku sebagai pemandu Grab siap bagi pinjam bahu lagi untuk pelanggan mabuk sandar kepala. Dah tahu mabuk tak payah susah-susah memandu. Tak ada la langgar orang sampai mati nanti,” tulisnya. 

CONTINUE READING

Peguam Ini Senaraikan Tuntutan Sivil Yang Boleh Isteri Mangsa Pemandu Mabuk Buat

Seorang peguam tampil bersuara mengenai isu ini. Mana tidaknya, sudah banyak sangat kes sebegini berlaku dimana akhirnya mangsa meninggalkan isteri dan anak terkontang-kanting. Lebih menyedihkan lagi, mangsa adalah tempat mereka bergantung untuk kelangsung hidup. Jadi, menurut peguam yang ingin dikenali Izzat Ikhwan di laman twitter, balu arwah boleh lakukan tuntutan sivil sebanyak empat perkara.

CONTINUE READING

“Saya Tak Maafkan Dia..” – Luahan Hati Isteri Arwah Mohamed Zaili

Pihak Harian Metro sempat menemubual isteri arwah pada siang semalam. Menurutnya, dia tidak dapat memaafkan pelaku walaupun lelaki cina tersebut ingin membayar kesedihan yang ditanggung dengan wang sekalipun kerana nyawa tidak boleh diganti dengan wang.

CONTINUE READING

Pemandu Mabuk Bakal Disiasat Bawah Seksyen 302 Dakwa MEMBUNUH !

Seperti ramai rakyat Malaysia menyaksikan, terdapat ramai sudah individu yang menjadi mangsa kemalangan yang melibatkan pemandu mabuk ini. Marahnya kita terhadap golongan yang yang mementingkan diri ini semakin membuak-buak.

CONTINUE READING
Donna