Currently Browsing: lena

Tidur Buka Kipas Memang Nikmat, Tapi Ini Perkara Bahaya Yang Anda Perlu Tahu

Kalau imbas semula waktu zaman dulu, mesti mak-mak marah pasang kipas kuat sampai high level. Tambah lagi kalau cuaca panas, memang sedap lah tidur buka kipas lepas tu hujan turun memang feeling siap tarik selimut gitu. Nikmat memang nikmat, tapi penting untuk anda tahu sekiranya anda mengamalkan perbuatan ini berterusan ia sebenarnya boleh membahayakan diri haa jaga-jaga!

CONTINUE READING

Tak Bestnya Tidur Ternganga, Tapi…

Pernah tak sejurus terjaga daripada tidur, baru anda perasan yang mulut ternganga luas? Rasa macam nak menangis tak sebab selalu membayangkan diri dapat tidur secantik ‘Sleeping Beauty’ padahal……? Tidur dengan mulut ternganga adalah normal tapi kenapa agaknya ya? Jom kita ikuti jawapannya.

CONTINUE READING

Posisi Tidur Terlentang Sebabkan Risiko Dua Kali Ganda Bayi Meninggal Dalam Kandungan?

Haa bila dah masuk trimester hamil ni mesti sukar nak cari posisi tidur yang selesa kan? Waktu malam je mesti sering terjaga dan melihat pasangan tidur dengan lena sampai timbul rasa cemburu dibuatnya. Kadang-kadang pelbagai cara anda lakukan untuk dapatkan tidur yang lena, tapi anda perlu tahu bahawa posisi terlentang adalah posisi yang anda harus elakkan. 

CONTINUE READING
Donna