Currently Browsing: lembut

Tiada Lagi Istilah Muka Putih Tangan Hitam, Guna Je 4 Bahan Ni!

Alamak malunya! Masalah besar jika wanita mempunyai muka putih tangan hitam, pasti akan ditegur oleh kawan-kawan. Mana tidaknya, tangan ni hari-hari terkena cahaya matahari lepas tu ditambah pula dengan tidak memakai krim pelindung matahari makin berkilat lah tangan tu. 

CONTINUE READING

Teringin Nak Makan ‘Coconut Sweet Potato Ice Cream’ Di Bangkok? Ikut Je Resepi Ni

Kalau anda nampak sahaja ubi keledek ungu mesti anda akan tertarik dengan warna dan rasanya yang manis betul tak? Haa walaupun ubi keledek ungu ni menjadi makanan rutin buat orang dulu-dulu tapi khasiatnya memang tidak dapat disangkal lagi kerana ia mengandungi vitamin B, C, E dan zat mineral yang amat baik untuk badan. 

CONTINUE READING

Nyum! Resepi Paling Mudah ‘Fish And Chips’ Rangup Di Luar Lembut Di Dalam

Dah bosan dengan menu makan tengahari anda? Haa biasalah walaupun kebanyakan masyarakat Melayu gemar dengan hidangan lauk pauk yang pedas dan berkuah tetapi Donna pasti sekali sekala mesti anda ingin cuba masakan barat seperti chicken chop dan fish n chips! Tetapi ramai yang merungut kerana sesetengah kedai menjual satu set hidangan dengan harga yang tidak masuk akal! 

CONTINUE READING

Ini Rahsia Aiskrim Malaysia Lembut Dan Berkrim, Anak Anda Pasti Sukakannya!

Sebut je pasal aiskrim, mesti anak- anak suka betul tak? Biasalah zaman sekarang ni bila scroll je Facebook mesti akan nampak orang share gambar aiskrim malaysia. Bukan anak je yang suka, mak pun boleh telan air liur hiks! Walaupun nampak caranya mudah tapi ramai yang masih lagi tidak tahu untuk menjadikan tekstur aiskrim tersebut lembut dan rasanya berlemak. 

CONTINUE READING

Asal Makan Je Liat! Lah, Macam Ni Rupanya Petua Untuk Lembutkan Daging Lembu

Kalau zaman dahulu tak ada internet, sekarang ni semuanya dihujung jari. Haa, untuk mak-mak di luar sana tu mesti selalu search petua-petua yang best untuk memasak termasuklah cara untuk lembutkan daging. Walaupun semuanya mudah untuk dicari tapi penting untuk anda tahu sama ada petua yang dikongsi adalah baik atau pun tidak. 

CONTINUE READING

Nak Rambut Licin Dan Selembut Sutera Macam Anzalna? Jom Cuba 3 Petua Ni

Kadang-kadang bila tengok je tv mesti akan ada iklan syampu rambut yang menjanjikan rambut lurus, lebat dan licin. Janji hanya tinggal janji! Bila dah pakai, masih tak ada perubahan. Hmm mesti sedih kan? Kemudian mula lah anda akan buat keputusan untuk mendapatkan rawatan rambut di salun kecantikan yang memakan ribuan ringgit.

CONTINUE READING
Donna