Currently Browsing: lemak

Erti Makan Banyak Tapi Kurus, Kenali Lemak Tersembunyi Dalam Organ Penting

Donna pasti ramai yang di antara kita pernah bertemu dengan individu yang mempunyai selera makan yang kuat akan tetapi badannya pula kurus sahaja! Jangan memandang rendah akan keadaan ini ya. Ketahui bahayanya.

CONTINUE READING

Rasa Macam Di Kedai! Ini Resepi Tomyam Santai Thai Paling Sedap & Mudah

Hidangan tomyam memang sudah menjadi pilihan rakyat Malaysia gabungan rasa masam dan pedas membuatkan ramai yang menjadikan ia menu utama untuk makan malam. Bagi anda dan keluarga yang gemar sangat makan tomyam di kedai, apa kata anda cuba resepi ini tomyam santai thai yang sedap dan mudah untuk disediakan. 

CONTINUE READING

Fakta Yang Ramai Belum Tahu Makan Kulit Ayam Bagus Untuk Jantung

Siapa je yang tak suka makan kulit ayam, tambah lagi jika digoreng ranggup kemudian cicah pula dengan sos. Umpph memang tak boleh ditolak. Mungkin ada diantara anda yang membuang kulit ayam kerana percaya dengan kenyataan bahawa bahawa ia tidak baik untuk kesihatan namun anda perlu tahu bahawa setiap apa jua makanan yang diambil secara berlebihan mampu memberi kesan negatif kepada status kesihatan anda, walaupun ianya adalah 'healthy food'. 

CONTINUE READING

Tak Perlu Malu! Guna Helah Ni Kalau Nak Sorok ‘Double Chin’

Memiliki 'doublechin' ni memang sesuatu perkara yang menakutkan buat kaum hawa. Untuk pengetahuan anda, ia sebenarnya adalah lemak yang berlebihan di bawah dagu yang sering membuatkan anda berasa tidak selesa dan kurang keyakinan. Tapi jangan risau, tak perlu berhabisan duit untuk pergi ke klinik kecantikan untuk buat rawatan tu semua. Jom lihat di bawah, 4 teknik solekan mudah untuk hilangkannya! 

CONTINUE READING

Ini Rahsia Aiskrim Malaysia Lembut Dan Berkrim, Anak Anda Pasti Sukakannya!

Sebut je pasal aiskrim, mesti anak- anak suka betul tak? Biasalah zaman sekarang ni bila scroll je Facebook mesti akan nampak orang share gambar aiskrim malaysia. Bukan anak je yang suka, mak pun boleh telan air liur hiks! Walaupun nampak caranya mudah tapi ramai yang masih lagi tidak tahu untuk menjadikan tekstur aiskrim tersebut lembut dan rasanya berlemak. 

CONTINUE READING
Donna