Currently Browsing: lazat

Sekali Gigit Penuh Mulut Dengan Inti! Resepi Cucur Badak Yang Patut Anda Cuba

Zaman sekarang ni asyik viral dengan makanan yang berkeju sahaja sampai kan kuih pun nak letak cheese. Haa daripada anda belajar buat resepi-resepi tu, apa kata anda hidangkan cucur badak kepada anak-anak, bukan sahaja sedap kerana inti kelapa yang penuh tapi dalam masa yang sama anda boleh mengajar juga mereka mengenali kuih tradisional masyarakat Melayu. 

CONTINUE READING

Kena Minum Jus Tomato Dua Kali Sehari Mana Tahu Boleh Cantik Macam Fazura

Dengar cerita Fazura mengamalkan minuman jus daripada buah sebenar untuk memastikan kulitnya kekal sihat dan berseri. Wah patutlah tak makeup pun, masih nampak cantik dalam media sosial rupanya itu  rahsia sebenar Fazura. Untuk pengetahuan anda, buah tomato ni bukan sahaja digunakan dalam masakan, tetapi ianya boleh dijadikan sebagai minuman jus buah yang semula jadi. 

CONTINUE READING

5 Idea Kreatif Hidangan Yang Anda Boleh Lakukan Hanya Menggunakan ‘Blender’!

Bayangkan anda masak setiap hari tanpa menggunakan blender? Mesti rasa tak lengkap, sebab pengisar ni boleh dikatakan peralatan penting yang perlu ada dekat dapur. Bukan setakat boleh sediakan bahan tumis, smoothies atau milkshake tapi ada boleh buat pelbagai lagi hidangan yang menarik dan mudah untuk keluarga.

CONTINUE READING

Donna’s Pick : Upper House

Mahukan hidangan pencuci mulut yang mewah dan lazat? Haa kali ini mereka ke Upper House untuk merasai kelazatan dan keunikan setiap dessert, sebab dengar cerita siap ada hirisan bunga yang boleh dimakan! Wah-wah kelas gitu, kalau nak tahu lebih lanjut jom klik video dibawah.

CONTINUE READING

Pergh Hebat! Laksa Penang Tersenarai Dalam Makanan Paling Sedap Di Dunia

Anda beruntung dapat duduk di Malaysia sebab setiap hari disajikan dengan pelbagai pilihan makanan yang sedap dan lazat. Tapi percaya tak dalam banyak-banyak hidangan dekat dunia ni, Laksa Penang tersenarai dalam makanan paling sedap di dunia. Memang tak dapat dinafikan keunikan rasa kuah ikan yang pekat memang layan habis kalau dihirup kuahnya! 

CONTINUE READING

Sedapnya! Jom Ikut 3 Idea Resipi Telur Ringkas Untuk Makan Malam Yang Lengkap

Nak makan apa ye malam ni? Haa persoalan tu pasti sering menganggu anda, tambah lagi buat para suri rumah sampai kehabisan idea untuk masak hidangan apa buat keluarga. Donna faham kadangkala pasti anda tercari-cari idea resepi yang mudah dan sedap untuk dimakan, jadi daripada anda hanya makan mi goreng segera apa kata anda cuba 3 idea resepi telur ringkas untuk makan malam yang lengkap! 

CONTINUE READING
Donna