Currently Browsing: lawa

Dapatkan Bulu Mata & Kening Tebal Secara Alami Dengan Tip Mudah Ni

Hai cemburunya bila tengok bulu mata dan kening orang lain lebat. Tak payah dah susah-susah nak makeup tebal lepas tu pakai pula bulu mata palsu. Nanti bila buang je makeup terus muka macam hantu hiks! Sebenarnya anda tak perlu pun semua untuk menambahkan lagi kejelitaan pada wajah. 

CONTINUE READING

‘Home Remedy’: Sapu Minyak Badam Manis Untuk Hilangkan Gelap Bawah Mata

Jenuh la nak tepek concealer banyak-banyak bawah mata, bila dah tengahari mula la nampak kelabu. Panda eyes ni bukan hanya berpunca daripada tidak cukup tidur, kadangkala bagi anda yang mempunyai genetik agak sukar untuk hilangkannya walaupun dah guna pelbagai produk. 

CONTINUE READING

Berita Gembira Buat Kaum Wanita! Jagung Manis Mampu Rawat Tekstur Kulit Anda

Kenapa jagung manis? Tak semua orang sukakannya, tapi untuk kaum wanita yang ingin mendapatkan kulit cantik serta berseri anda perlu tahu bawa ia adalah kumpulan sayuran yang mempunyai nutrisi amat baik untuk tubuh badan dan kulit. Bagi penghidap diabetes, jagung manis sesuai untuk diamalkan kerana ia mengandungi kandungan vitamin C dan kaya dengan serat. 

CONTINUE READING

Bajet Lari? Ini Tip Penting Kalau Tak Nak ‘Shopping’ Barang ‘Makeup’ Ikut Nafsu

Hey women! Bagi anda yang bukan kaki makeup tu, pernah tak teringin nak terjebak dalam dunia solekan tapi takut bajet tak cukup? Yelah zaman sekarang ni, kalau buka je media sosial mesti nampak wanita-wanita cantik siapa je yang tak jealous. Nak nampak cantik ni bukan kena duduk diam ye, tapi usaha tu penting.

CONTINUE READING

Kajian Bukti Wanita Punggung Besar Bukan Hanya Bijak Malah Lebih Sihat

Kalau bercakap sahaja tentang big butt mesti anda terbayangkan ianya seperti artis antarabangsa iaitu Kim Kardashian atau Beyonce, tapi topik ini juga antara isu sensitif bagi sesetengah masyarakat terutamanya di negara Malaysia. Ini kerana isu punggung besar sering dianggap sebahagian daripada anggota seksual dan ia menjadi aset paling berharga buat kaum Hawa kerana ia dianggap sebagai penarik daya buat lelaki. 

CONTINUE READING

Gigih Nak Cantik Agaknya, Sanggup Minum Air Masak 7 Liter Boleh Jadi Kes Sawan Ni

Kalau nak kurus cepat kena minum air kosong haa macam tu juga la dengan mitos if you want a clear skin, kena teguk air banyak-banyak. Memang tidak dapat dinafikan pengambilan minum air kosong memang baik untuk kesihatan tubuh badan, namun sekiranya anda mengambil secara berlebihan dan tidak sesuai mengikut badan ia akan memberi kesan buruk pada organ dalaman kita. 

CONTINUE READING
Donna