Currently Browsing: kuala lumpur

Permaisuri Bagi Ayat ‘Padu’ Buat Si Pelaku

Kalau tak dapat memberi manfaat pada orang lain atau menyumbang apa-apa, janganlah merosakkan hasil seni orang lain, okay? Jadilah rakyat Malaysia yang optimis.

CONTINUE READING

Masih Berleluasa! DBKL Angkut Gerai Warga Asing

Menerusi posting Facebook Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL), masih ada lagi peniaga warga asing membuka gerai kecil di tepi jalan tanpa lesen walaupun sudah diberitahu untuk tidak boleh berniaga.

CONTINUE READING

Jangan Memandai, Orang Beratur Depan Kenanga Mall Sebab Nak ‘Clock In’

Punyalah ramai orang beratur. Kenapa? Semua orang dah rindu sangat nak beli belah ke macam mana? Tengoklah video ini.

CONTINUE READING

Sogo KL Beroperasi Hujung April?

Kerajaan mula memberi kelonggaran kepada rakyat. Antaranya, satu isi rumah dibenarkan dua orang keluar di mana sebelum ini hanya seorang saja.  Apa yang menarik perhatian kami lagi apabila seorang pengguna twitter yang ingin menggunakan nama samaran @_joni_joni memuat naik sekeping gambar tentang pemberitahuan pembukaan Sogo KL pada 30 April ini.

CONTINUE READING

Lihat Keadaan KL, Lengang!

Hari ni adalah hari pertama seluruh rakyat Malaysia perlu mematuhi perintah kawalan pergerakan. Beikutan daripada perintah tersebut, lihatlah keadaan Kuala Lumpur (KL) pagi tadi. Lengang! Ada pun beberapa biji motorsikal dan kereta saja yang kelihatan, mungkin ada tuntutan kerja yang perlu diuruskan.

CONTINUE READING

Wajib ‘Try Street Food’ Di Kuala Lumpur Sedap & Murah!

Street snacks dekat Kuala Lumpur ni apa yang best ek? Haa biasalah, kadang-kadang bila dah selalu sangat makan di kedai dan restoran mesti akan rasa bosan. Bukan tu sahaja, harganya pun lebih mahal berbanding makanan yang lain tapi belum tentu sedap. 

CONTINUE READING
Donna