Currently Browsing: kerjaya

Jatuh Cinta Dengan Bos Di Pejabat, Bahagia Atau Bala?

Memang jodoh di tangan Tuhan tapi berhati-hatilah dengan apa yang anda lakukan agar tidak menimpulkan salah faham seperti isu pilih kasih.

CONTINUE READING

Banyak Gangguan! ‘Work From Home’ Lebih Efektif Dengan Trik Ini

Undang-udang sepanjang perintah kawalan pergerakan ini berjalan seperti biasa sehingga 14 April. Susulan daripada berita ini, mungkin ada sesetengah daripada kita merasakan ada bagusnya kerana dapat meluangkan masa lebih bersama keluarga sambil melakukan kerja dari rumah.

CONTINUE READING

Belanja Sampai Beribu Akhirnya Putus! 3 Kategori Wanita Ini Tak Boleh Ajak ‘Dating’

Bila buka je media sosial pasti akan ada cerita-cerita menarik yang mampu membuat kan anda tertarik baca tambah lagi kalau bab bercinta atau hubungan orang. Haa dengar cerita baru-baru ni tular seorang lelaki yang berkongsi kisah tentang teman wanitanya yang mendapat perhatian ramai pengguna Facebook kerana ramai yang rasa tindakan dan perangai wanita tersebut memang tak masuk akal! 

CONTINUE READING

Perkongsian Neelofa Bila Pasangan Tinggalkan Dirinya

Siapa je tak rasa sakit bila ditinggalkan betul tak? Sampai ada yang tak keluar bilik seminggu, tak makan, tak mandi dan tak bergaul dengan siapa pun. Hanya ditemani dengan air mata dan hati yang lara. Tak salah nak merasa sedih sebab Maha Pencipta dah titipkan perasaan sedih pada setiap hati manusia cuma jangan berlebihan. Bila sekali berada di bawah, cuba bangun 10 langkah untuk ke hadapan.

CONTINUE READING

‘Trick’ Memasak Paling Sempoi Buat Mak-Mak Yang Sibuk Bekerja

Wanita ni sifatnya memang jenis yang multitask, sambil memasak masa tu juga lah kemas rumah. Pengurusan masa ni sangat penting bukan hanya untuk kaum wanita sahaja, malah untuk para suami pun kena peka tau. 

CONTINUE READING

Umur 40-an, Wanita Patut Beri Masa Lebih Untuk Diri Sendiri

Bukan apa, menurut satu kajian badan kita akan berasa kurang stres bila kita melakukan perkara yang kita minati malah, diri lebih rasa bahagia berbanding mereka yang tak buat perkara yang mereka minati. Sekarang ni, cuba cari apa yang anda minat? Menjahit? Membuat kuih? Atau menelaah buku?

CONTINUE READING
Donna