Currently Browsing: kerja

Semata Untuk Cari Duit Belanja, Pasangan Warga Emas Ini Sanggup Kerja ‘Rider’ Grab

Seperti tak mungkin akan terjadi tapi, itulah yang berlaku di negara jiran kita iaitu di Thailand apabila beberapa keping gambar pasangan warga emas tular di Facebook sedang membanting tulang tua mereka untuk mencari rezeki.

CONTINUE READING

PATI Sudah Dihalau,tawar gaji RM2,400 Untuk Pekerja Tempatan!

Gaji sebanyak RM2,400 sebulan akan ditawarkan kepada golongan belia yang menganggur jika mereka dapat berkerja di Pasar Borong Kuala Lumpur.

CONTINUE READING

Gaji Lumayan! 166 Gelandangan Sudah Dapat Kerja

Minggu lepas kita dikhabarkan kerajaan membuka peluang pekerjaan kepada 800 gelandangan yang diselamatkan semasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) tempoh lalu. Malah, mereka telah pun menghadiri sesi temuduga.

CONTINUE READING

Banyak Gangguan! ‘Work From Home’ Lebih Efektif Dengan Trik Ini

Undang-udang sepanjang perintah kawalan pergerakan ini berjalan seperti biasa sehingga 14 April. Susulan daripada berita ini, mungkin ada sesetengah daripada kita merasakan ada bagusnya kerana dapat meluangkan masa lebih bersama keluarga sambil melakukan kerja dari rumah.

CONTINUE READING

Belanja Sampai Beribu Akhirnya Putus! 3 Kategori Wanita Ini Tak Boleh Ajak ‘Dating’

Bila buka je media sosial pasti akan ada cerita-cerita menarik yang mampu membuat kan anda tertarik baca tambah lagi kalau bab bercinta atau hubungan orang. Haa dengar cerita baru-baru ni tular seorang lelaki yang berkongsi kisah tentang teman wanitanya yang mendapat perhatian ramai pengguna Facebook kerana ramai yang rasa tindakan dan perangai wanita tersebut memang tak masuk akal! 

CONTINUE READING

Badan Perlukan Rehat, Ketahui Masa Tepat Untuk Ambil Cuti Panjang

Bayangkan lima hari bekerja dan hanya dua hari saja cuti iaitu pada hujung minggu. Itu pun kalau betul-betul tak ada kerja, kalau ada kerja yang perlu diuruskan pada sabtu dan ahad? Macam mana nak ‘me time’? Mungkin perkara ini tak nampak kesan pada mereka yang belum berkahwin. Cuba fikir bagi golongan wanita yang sudah berkahwin. Adakah 15 jam sehari baik untuk kesihatan?

CONTINUE READING
Donna