Currently Browsing: kereta

Jimatkan Minyak Kereta Anda! Jom Belajar 5 ‘Driving Hacks’ Ni Betul-Betul

Bila tak ada kereta susah nak bergerak ke mana-mana, tapi bila dah pakai tinggi pula maintenance  kena bayar setiap bulan. Donna faham ramai di antara anda yang mengalami masalah apabila berkereta tambah lagi isu minyak cepat habis sedangkan rutin penggunaan kereta sama je. 

CONTINUE READING

Teknik Paling Sempoi Kumpul Duit Ribuan Ringgit Walaupun Gaji Ciput!

Tak sampai hujung bulan duit gaji dah habis, macam mana nak menyimpan? Persoalan ini mungkin sering mengganggu anda tidak kira sama ada baru bekerja atau sudah lama. Anda perlu faham pentingnya seseorang itu untuk anda simpanan masa hadapan tidak kira bergaji tinggi atau sedikit. 

CONTINUE READING

Ketahui Kedudukan ‘Car Seat’ Bayi Yang Betul Mengikut Peringkat Umur

Praktikkan atau pun tidak, salah seorang pengguna twitter telah berkongsi infografik cara kedudukan car seat bayi dengan betul mengikut peringkat umur si manja menerusia akaun media sosialnya. Ha, jangan ingat kedudukan car seat tak memain peranan dalam memastikan keselamatan anak anda selamat. 

CONTINUE READING

Lakukan Ini Bila Lampu Amaran Minyak Kereta Dah Menyala Dan Anda Masih ‘Stuck In Jam’!

Ramai kalut dan tak tahu apa perlu dilakukan tatkala lampu amaran minyak menyala dan anda masih ‘stuck in jam’!!! Makin berkelip, makin berdebar rasa hati bila memikirkan tidak mahu tersadai di tepi jalan lantas menambah punca kepada kesesakan sedia ada. Patutkah anda berhenti dan meminta bantuan, atau teruskan perjalanan?

CONTINUE READING

“Drive Safe Okay?” – Siti Sarah Tunjuk Cara Pemanduan Yang Betul

Betullah apa Sarah nasihatkan tu. Bila memandu, pemandu perlu dapatkan posisi badan yang selesa. Tak boleh nak kedepan sangat atau terlalu kebelakang. Nanti mulalah bawa kereta atas jalan raya macam orang mabuk. Lagipun, kalau memandu terlalu kedepan ia tidak bagus untuk tulang belakang kita kerana posisi badan tidak berada dalam keadaan rilek dan selesa. Itu yang rasa sakit pinggang dan badan lepas bawa kereta.

CONTINUE READING

Jangan Lupa Bawa ‘Peneman’ Bila Memandu Seorang Diri

Mood macam ni datang bila kita dah penat hadap kesesakan lalu lintas. Mana tak nya, berjam-jam lamanya duduk depan stereng dengan pemandangan sekeliling pun hanyalah dipenuhi dengan kepadatan kereta, aduh.. Ditambah pula dengan perangai sesetengah pemandu yang macam tak ada lesen. Sakit otak dibuatnya!

CONTINUE READING
Donna