Currently Browsing: keluarga

Alamak! Macam Mana Nak Hilangkan ‘Love Bite’ Malunya Kalau Mertua Tengok

Setiap kali bermanja dengan hubby mesti terbabas ada gigitan dan ciuman di bahagian leher. Perkara ini kebiasaannya akan berlaku kepada pasangan yang baru sahaja mendirikan rumah tangga, setiap kali berkasih sayang akan ada moment bila pasangan meluahkan rasa sayang dengan meninggalkan kesan berwarnah merah pada kulit. Alahai tanda gigitan di leher ni sebenarnya boleh mengganggu hari-hari anda tambah lagi bagi yang duduk dengan mertua, habis lah malunya kalau mertua ternampak, betul tak?

CONTINUE READING

“Sweet Sampai Ke Korea!” – Gambar Percutian Zahiril Adzim Dapat Tumpuan Netizen

Biasalah bila dah berumah tangga ni, sebaiknya setahun sekali pergilah bercuti bersama keluarga untuk jauh dari masalah sebentar. Bukan lari ye, cuma release tension je. Tak kira bercuti di tempat yang dekat atau jauh, janji waktu tu hanya untuk bercuti dan berseronok saja. 

CONTINUE READING

“Kalau Dah Minat, Cepat Je Belajar…” – Netizen Puji Kecerdikan Yusuf Iskandar

Selalunya kanak-kanak yang berusia 3 tahun, mereka tidak suka dengan permainan yang memerlukan kecergasan minda. Kalau main pun, mesti takkan siap. Entah-entah kita pula yang menyelesaikannya. Dari sini kita boleh nampak Hanis Zalikha seorang ibu yang sangat pandai mendidik anaknya untuk berfikir setahun kedepan dari usia sebenar.

CONTINUE READING

5 Kemanisan ‘Arranged Marriage’

Wanita adalah kejadian Tuhan paling kompleks di dalam dunia melebihi segala makhluk di atas muka bumi ini. Setujukah anda dengan kenyataan ini? Lebih-lebih jika ia menyentuh perihal hati.  Kali ini Donna ingin mengupas tentang Jodoh Pilihan Keluarga atau juga dikenali sebagai “Arranged Marriage”. 

CONTINUE READING

“Susahnya Nak Diet..” – ‘Cabaran’ Jep Sepahtu Bila Tengah Bersenam

Masalah ni tak lain tak bukan kalau sebab gangguan dari anak-anak. Begitulah yang dilalui oleh pelawak Jep Sepahtu apabila ingin memulakan misi senaman di rumah bila mempunyai kelapangan masa tapi menjadi sukar apabila sesuatu terjadi.

CONTINUE READING

“Penat Macam Mana Pun, Adakan Juga Masa Untuk Keluarga” – Raf Yaakob

Perkara ini sering terjadi dalam hubungan dan mulalah timbul masalah kurang perhatian, peraaan sayang mula pudar, masalah komunikasi dan banyak lagi masalah yang berpunca daripada hal yang remeh. Ini kerana masing-masing  tak ada usaha nak mencari masa walaupun seminit dua walau dalam kesibukkan melakukan rutin harian.

CONTINUE READING
Donna